Hronika

Priznao ubistvo poznanika

Priznao ubistvo poznanika
Priznao ubistvo poznanika

SARAJEVO - Dalibor Sulejmanović (31), koji je osumnjičen da je u četvrtak automatskom puškom ubio Harisa Selmana (23), čije je tijelo pronađeno ispred stare željezničke stanice na Ilidži, predat je u petak Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Sarajevska policija ga je pronašla i uhapsila u četvrtak, nekoliko sati nakon ubistva, i to pošto je obavljen razgovor sa Romima koji žive u devastiranom objektu stare željezničke stanice.

Nedugo zatim, u devastiranom objektu u Hrasničkoj cesti na Ilidži pronađene su dvije automatske puške, sa okvirom i osam metaka kalibra 7,62 milimetra, te su proslijeđene na vještačenje, jer se pretpostavlja da je jednom od njih ubistvo i izvršeno.

Sulejmanović je tokom saslušanja u službenim prostorijama MUP-a KS priznao ubistvo, dok su u policiji naveli da su se osumnjičeni i ubijeni poznavali odranije.

Građani Ilidže ispričali su da su u četvrtak poslijepodne vidjeli policajce kako iz jednog napuštenog objekta u blizini pošte, gdje se krio, izvode Sulejmanovića, koji je tom prilikom izgledao kao da je konzumirao alkohol.

Obdukcija ubijenog, koju je u petak ujutro u prosekturi gradskog groblja Bare, po nalogu Tužilaštva obavio sudski vještak medicinske struke doktor Nermin Sarajlić, pokazala je da je Selman preminuo usljed iskrvarenja.

"Konstatirana je jedna prostrijelna rana sa ulazom na leđima i izlazom na stomaku. Drugih povreda nije bilo", dodao je doktor Nermin Sarajlić.

 O motivima ubistva u policiji nisu željeli govoriti. Međutim, ni oni koji su poznavali Selmana ne znaju zbog čega je ubijen. Opisali su ga kao normalnog momka kojeg poznaju sa utakmica, ali nikome od njih nije jasno šta je bilo između njega i Sulejmanovića te kako se uopšte zatekao pored devastiranog objekta, gdje je u četvrtak pronađeno njegovo tijelo.

Sa druge strane se moglo čuti da je Selman, navodno, bio na liječenju u Zavodu za alkoholizam i druge toksikomanije KS.

Osumnjičenog Sulejmanovića policija je proteklih godina hapsila u više navrata i to uvijek zbog nasilja.

Kako se saznaje, Dalibor Sulejmanović se tokom odvođenja u Tužilaštvo KS ponašao agresivno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije