Hronika

Produžen pritvor Naercu

Produžen pritvor Naercu
Produžen pritvor Naercu

BANJALUKA - Banjalučki Okružni sud danas je produženje mjera pritvora do izricanja pravostepene presude, a najduže dvije godine od potvrđivanja optužnice, odredio za Sašu Naerca /41/ iz Banjaluke, koji je osumnjičen da je pokušao ubiti sugrađanina Gorana Štrpca, rečeno je Srni u sudu.

Iz suda ističu da su mjere pritvora određene uz obaveznu kontrolu opravdanosti pritvora po isteku svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru.

Ukoliko u ostavljenom roku ne bude izrečena pravostepena presuda pritvor će biti ukinut i optuženi biti pušten na slobodu, naglašavaju u sudu.

Mjere pritvora za Sašu Naerca određene su 6. marta, računajući dan hapšenja, i traju mjesec dana, do 3. aprila. Okružno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je produženje pritvora što je Okružni sud prihvatio.

Pritvor je produžen zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo, te zbog toga što se za ovo krivično djelo može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Osumnjičeni je u utorak, 3. marta, oko 19.00 časova u ugostiteljskom objektu "Duo Gracija" u Ulici Put srpskih branilaca u Banjaluci nožem /čakijom/ četiri puta ubo u leđa sugrađanina Gorana Štrpca, čime je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Povređeni Štrbac je nakon prve ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja u Laktašima prevezen u Univerzitetsku bolnicu Kliničkog centra Banjaluka gdje je hospitalizovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije