Hronika

Produžen pritvor osumnjičenim u akciji "Pravda"

Produžen pritvor osumnjičenim u akciji "Pravda"
Produžen pritvor osumnjičenim u akciji "Pravda"

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za tri mjeseca Aliji Delimustafiću, Lejli Cerić i Suadi Hadžić koji su uhapšeni u akciji "Pravda".

Pritvor im je određen na prijedlog Kantonalnog Tužilaštva, a može trajati do 17. maja ili nove odluke suda.

Delimustafiću je pritvor produžen zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i prikrivanje dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Cerićevoj je pritvor produžen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i prikrivanja dokaza, te opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, a Hadžićevoj zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i prikrivanja dokaza, javljaju federalni mediji.

Akcija "Pravda" sprovedena je u novembru i u okviru nje uhapšeno je 20 osoba zbog sumnje da su počinila krivična djela organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona sudije, pranjem novca i prevarom.

Delimustafić je uhapšen 21. decembra prošle godine u autobusu u Karlovcu. Za njim su bile raspisane međunarodna i interna potjernica, nakon što ga Sudska policija Kantona Sarajevo nije pronašla na prijavljenoj adresi kada mu je određen pritvor.

Istragom su obuhvaćene Cerićeva kao pomoćnik načelnika opštine Stari Grad i Hadžićeva kao bivši pravobranilac opštine Stari Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije