Hronika

Produžni kablovi izazvali požar u Sudu

Produžni kablovi izazvali požar u Sudu
Produžni kablovi izazvali požar u Sudu

TREBINJE - Uzrok požara koji je u utorak izbio na spratu zgrade Osnovnog suda u Trebinju su preopterećene elektroinstalacije u kancelariji sudije Mare Milidragović.

Ovo je zaključeno nakon zajedničkog vještačenja okružnog tužioca Gordane Šalvarice, ovlaštenog sudskog vještaka elektrostruke, i radnika Odjeljenja protivpožarne zaštite CJB Trebinje.

Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva Trebinje, kaže da su ovo ipak preliminarni zaključci jer su radi dodatnih analiza i utvrđivanja uzroka izuzeti ostaci pokretnih elektrokablova, na kojima je izbio požar, i oni će ići na dalje vještačenje.

"Ono što se uviđajem moglo utvrditi jeste da su požar izazvale pokretne elektroinstalacije u prostoriji, odnosno preopterećenje produžnih kablova, zbog čega su, zajedno s ostacima kablova, izuzeti i ostaci aparata koji su bili prikopčani na kablove i sve će biti postalo na dodatno vještačenje", rekao je Vukanović.

Milan Bosić, predsjednik Osnovnog suda Trebinje, kaže da su u toku raščišćavanja prostorija i stavljanje u funkciju dvije susjedne kancelarije kojima je vatra zaprijetila, ali su spasene, pa se polako normalizuju i ostali sudski poslovi.

Iz Suda je saopšteno da su svi uništeni predmeti snimljeni u CMS, a dokumenti skenirani, tako da će odmah biti obnovljeni.

U ovom požaru u potpunosti je izgorjela kancelarija sudije Mare Milidragović na spratu zgrade, a zaprijetio je i kancelariji sudije Dragana Puzića i kancelariji za izvršne postupke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije