Hronika

Pronađena veća količina naoružanja i vojne opreme

DOBOJ - Policija iz Petrova pronašla je i izuzela veću količinu naoružanja, minsko-eksplozivnih sredstava i vojne opreme tokom pretresa više objekata nakon što je lice čiji su inicijali R.J. ranilo lice B.S.

Pripadnici Policijske stanice Petrovo juče su, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, na području Petrova pretresli kuću u vlasništvu R.J, kuću u vlasništvu B.S. i kuću koju isto lice koristi, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Prilikom pretresa kuće u vlasništvu R.J. oduzet je lovački karabin i oružni list, kao i 77 metaka različitog kalibra.

Prilikom pretresa kuće u vlasništvu B.S. i kuće koju isto lice koristi pronađene su i oduzete tri vojne puške, jedna lovačka puška, tri tromblonske mine, dva tromblonska nastavka za automatsku pušku, osam ručnih bombi.

Pronađeno je i tijelo ručne bombe i odvojen upaljač ručne bombe, dvije dimne potezne bombe, nagazna pješadijska mina, sporogoreći štapin sa detonatorskom kapsulom, 32 detonatorske kapisle, 3.191 metak različitog kalibra, tromblonski metak, tri prazna okvira za municiju, jedan okvir sa osam metaka i vojnički nož sa futrolom.

Istražne radnje sprovedene su radi dokazivanja krivičnog djela teška tjelesna povreda koje je počinjeno na lokalnom putu u mjestu Kakmuž, opština Petrovo.

R.J. koji je uhapšen zbog sumnje da je iz lovačke puške nanio tjelesne povrede B.S, pušten je na slobodu nakon kriminalističke obrade, a Okružnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Policijska stanica Petrovo pokrenula je upravni postupak za oduzimanje oružja od R.J.

Okružnom tužilaštvu Doboj protiv B.S. biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije