Hronika

Pronađene plantaža i laboratorija marihuane kod Velike Kladuše

Pronađene plantaža i laboratorija marihuane kod Velike Kladuše
Pronađene plantaža i laboratorija marihuane kod Velike Kladuše

VELIKA KLADUŠA - Fikret Kapić (49) iz Kumarica, kod Velike Kladuše, uhapšen je u utorak nakon što je iza njegove porodične kuće pronađena plantaža marihuane.

Na dvije lokacije iza Kapićeve kuće pronađeno je 1.625 stabljika marihuane, čija se visina procjenjuje na oko 30 centimetara.

Nakon njenog pronalaska Kapić je uhapšen i nad njim se vrši kriminalistička obrada.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) saopšteno je da je pored stabljika pronađena kutija u kojoj se nalazilo više komada sjemenki marihuane te metalna posuda sa zasadom ove droge.

Policija USK je isti dan izvršila i pretres kuće Kapićevog komšije, kod kojeg je pronađena laboratorija za proizvodnju droge.

"U laboratoriji se nalazilo osam velikih PVC vaza sa zasadom marihuane, improvizirano postolje, PVC tanjiri i komadi kartona na kojem su ugrađena dva okrugla mjerača, ventilator, transformator sa dva kondenzatora, neonska lampa s aluminijskim okvirom, utikač sa kolutom za vremensko podešavanje, nekoliko bočica i šprica", saopštili su iz MUP-a USK.

Kako nezvanično saznajemo, laboratorija je pronađena kod Muharema Kekića (51), koji je izjavio policiji da navedeni predmeti pripadaju njegovom sinu koji se trenutno nalazi u Austriji.

Mještani Kumarica kažu da je Kapić u selu poznat kao čovjek koji se bavi preprodajom droge.

"Fikret se druži sa momcima koji su u selu prozvani narkomanima. Dok je bio mlađi, išao je na liječenje u Rijeku baš zbog droge. Poslije rata zaposlio se na carini, ali zbog velikih propusta dobio je otkaz", kazao je poznanik koji je želio ostati anoniman, dodajući da je Kapić u mlađim danima bio problematičan, lupao je policijska auta i često se tukao.

Prema njegovim riječima, pored Kapića živi Kekić, kod kojeg je pronađena laboratorija, pa je moguće da su zajedno obavljali te poslove.

"Kekić je veoma bogat čovjek, ima veliko imanje u Kumaricama. Sin mu uvijek dolazi bijesnim autima, a po selu se priča da je sve kupio od prodaje droge", istakao je ovaj poznanik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije