Hronika

Pronađeno skoro 21 kilogram indijske konoplje

Pronađeno skoro 21 kilogram indijske konoplje
Pronađeno skoro 21 kilogram indijske konoplje

DOBOJ - Modrička policija je u okviru akcije "Plantaža 2016" zaplijenila 20,85 kilograma indijske konoplje koja je pronađena u zaseoku Milinkovići, naselje Skugrić.

Pronađene su i oduzete dvije stabljike indijske konoplje ukupne težine od 2,20 kilograma, kao i hemijski preparati za prehranjivanje biljaka i pribor za koje se sumnja da su korišteni za uzgoj, saopšteno je iz dobojskog Centra javne bezbjednosti.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Modriča, izvršen je pretres napuštene vikendice, koja se nalazi u neposrednoj blizini parcele, tokom kojeg su pronađene i oduzete 31 oguljene stabljike i skinute grane indijske konoplje pripremljene za dalju preradu, ukupne težine 4,55 kilograma.

U štali je pronađeno 36 stabljika i grane indijske konoplje koje su bile u fazi sušenja, ukupne težine 14,10 kilograma, kao i hemijski preparati za prehranjivanje biljaka i pribor za koje se sumnja da su korišteni za uzgoj i preradu indijske konoplje.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, na osnovu čije naredbe službenici Policijske stanice Modriča preduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalaženju lica koje je uzgojilo i vršilo preradu indijske konoplje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije