Hronika

Pronašli granatu u Sarajevu

Pronašli granatu u Sarajevu
Pronašli granatu u Sarajevu

SARAJEVO - Radnici KJKP Rad su jutros u sarajevskom naselju Osjek pronašli granatu i potom pozvali policiju, nakon čega je bezbjedno uklonjena.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u KJKP Rad, granatu su radnici pronašli jutros oko 9 sati prilikom redovnog istresanja kontejnera u ulici Bosanskih ljiljana 1 u Osjeku.

"Jutros smo se našli u veoma opasnoj situaciji. Prilikom istresanja kontejnera smo ugledali granatu. Da je nismo na vrijeme uočili, bilo bi žrtava. Pozvali smo policiju koja je izvrđila uviđaj, a granata je nakon toga uklonjena. Inače, ovakve granate se koriste za uništavanje oklopnih vozila i potreban je samo blagi udar da se aktiviraju. Apelujemo na građane da na korektan način predaju zaostalo naoružanje", izjavio je za radnik KJKP Rad Rusmir Muhić.

Iz KJKP Rad su rekli da je ovo veoma neodgovoran potez, koji je mogao imati ozbiljne posljedice. Radnici ovog preduzeća su i ranije pronalazili naoružanje i bombe, a jedan od njihovih zaposlenika je i povrijeđen prije godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije