Hronika

Proširuje se istraga u slučaju "Čerek"

Proširuje se istraga u slučaju "Čerek"
Proširuje se istraga u slučaju "Čerek"

BANJALUKA - Specijalno tužilaštvo RS u slučaju "Čerek" vodi odvojene istrage protiv Bore Miloševića, direktora Direkcije za izgradnju i razvoj opštine Brod, i Milivoja Šormaza vlasnika preduzeća "Limikom" iz Banjaluke, koji su osumnjičeni da su pomogli Milovanu Čereku, bivšem načelniku opštine Brod, optuženom za primanje mita od 136.000 KM.

"Nezavisnim" je u Tužilaštvu potvrđeno da će Šormaz po okončanju istrage biti optužen za davanje mita Čereku u iznosu od 10.000 KM, dok će Blagojević biti optužen za posredovanje u primanju mita.

Milošević i Šormaz su na posljednjem ročištu u banjalučkom Okružnom sudu dali iskaze kao svjedoci Specijalnog tužilaštva RS.

U svom iskazu Blagojević je priznao da je uzimao novac od vlasnika preduzeća "2D Živković" iz Dervente tokom izgradnje bazena u Brodu.

Milošević je u svjedočenju naveo da je većinu dobijenog novca od preduzeća iz Dervente proslijedio Čereku.

Šormaz će biti optužen za davanje, a Blagojević za posredovanje u primanju mita

Sa druge strane, Šormaz je slučajno upao u zamku, jer je na dan hapšenja Čereka dogovorio sastanak sa bivšim načelnikom Broda.

Sastanak je bio dogovoren kako bi se ubrzala isplata gotovo milionskog dugovanja koje je toplana u Brodu imala prema Šormazovoj firmi.

Čerek je trebalo da ubrza isplatu dijela dugovanja, a za to posredovanje Šormaz mu je isplatio 10.000 KM mita.

Podsjetimo, Čerek je uhapšen 14. septembra ove godine i nakon toga je proveo mjesec dana u pritvoru.

Nakon hapšenja, na površinu su isplivale "mutne" radnje prvog čovjeka Broda, a Specijalno tužilaštvo RS je video i audio snimcima uspjelo dokazati da je samo firma "2D Živković" iz Dervente za dobijeni posao u Brodu isplatila 126.000 KM.

Čerek se tokom suđenja brani kako većinu novca od pomenute firme nije ni uzeo, već da je on, prema tvrdnjama optuženog, otišao u džep Miloševića, odnosno Socijalističke partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije