Hronika

Psi lutalice izgrizli dječaka

Psi lutalice izgrizli dječaka
Psi lutalice izgrizli dječaka

KLJUČ - Čopor pasa lutalica napao je jutros u Ključu osmogodišnjeg dječaka Safijana Lepiricu, koji je tom prilikom pretrpio više ujeda pobješnjelih životinja.

Teže posljedice po mališana, koji je krenuo u školu, spriječili su stanari koji žive u blizini mjesta događaja, koji su probuđeni lavežom pasa i vriskom pohitali u pomoć napadnutom mališanu.

"Prizor je bio strašan, dječak je ležao na zemlji, a napadalo ga je četiri ili pet velikih pasa lutalica. Dograbio sam neku letvu koja mi se našla pri ruci i uspio ih rastjerati", kaže Safet Bender, koji je mališanu pohitao u pomoć. Kaže kako je potom, uz pomoć prijatelja, mališana unio u automobil te ga prevezao u ključki Dom zdravlja gdje mu je pružena prva pomoć.

Kako nam je rekao otac dječaka, on se trenutno osjeća dobro, ali je još pod ljekarskim nadzorom dok se ne ustanovi postoji li potreba za vakcinisanjem.

Inače, mještani Ključa se u posljednjih nekoliko mjeseci sve češće žale na napade pasa lutalica za koje kažu da u čoporima krstare ulicama grada. Problem s ovim životinjama u Ključu se ne rješava već godinama, budući da najave lokalnih vlasti o izgradnji azila za napuštene životinje do danas nisu realizirane.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije