Hronika

Pucao na člana NO "Elektroprivrede" zbog dugova

Pucao na člana NO "Elektroprivrede" zbog dugova
Pucao na člana NO "Elektroprivrede" zbog dugova

SARAJEVO - Teufik Mušić (63), bivši policajac i aktuelni direktor rentakar firme "Nectar", uhapšen je nakon što je hicima iz pištolja danas teško ranio Fejsala Hrustanovića (69), člana Nadzornog odbora "Elektroprivrede BiH" i nekadašnjeg direktora "Triglav osiguranja" Sarajevo.

Krvavi napad se dogodio u Ulici Vilsonovo šetalište 15, na platou ispred direkcije "Elektroprivrede BiH", a kako nezvanično saznajemo, višegodišnje optužbe između Mušića i Hrustanovića kulminirale su pucnjavom i ranjavanjem.

Hrustanović je ranjen u grudni koš i desnu nogu, nakon čega je prebačen na Kliniku za abdominalnu hirurgiju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

"Pacijent je operisan, njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno, ali je i dalje životno ugrožen", kazali su nam u sarajevskoj bolnici.

Iz "Elektroprivrede BiH" su nakon pucnjave saopštili da napad na Hrustanovića nema nikakve veze sa njegovim članstvom u Nadzornom organu ovog preduzeća.

Kako nezvanično saznajemo, Mušić je s pištoljem sačekao Hrustanovića na ulazu u zgradu "Elektroprivrede BiH", te u njega ispalio nekoliko metaka u predjelu nogu i prsa.

Nakon pucnjave pištolj je ostavio na ulazu u zgradu, a potom pobjegao, ali je ubrzo pao u ruke policije, koja ga je privela u službene prostorije Policijske uprave Novo Sarajevo.

Navodno su motiv napada neraščišćeni poslovni odnosi odranije, a koji nemaju veze sa poslovnim angažmanom Hrustanovića u "Elektroprivredi BiH".

Nakon rada u policiji, Mušić je odlučio ponovo pokrenuti porodični biznis iznajmljivanja automobila koje su godinama osiguravali u "Triglav BH osiguranju".

Nekoliko godina nakon uspješne saradnje došlo je do komplikacija i međusobnih optužbi među njima.

Mušić je javno optuživao Hrustanovića zbog neisplaćenih kasko osiguranja, ali i zbog nemogućnosti da dođe do svoje štednje iz Jugobanke, a kojoj je na čelu takođe bio Hrustanović.

Bivši policajac je i na svom blogu godinama iznosio teške optužbe i prijetnje na račun Hrustanovića, protiv kojeg je prije četiri godine podnio krivičnu prijavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije