Hronika

Pucnjava u centru Bihaća povezana sa ubistvom Ramba?

Pucnjava u centru Bihaća povezana sa ubistvom Ramba?
Pucnjava u centru Bihaća povezana sa ubistvom Ramba?

BIHAĆ - Na Trgu maršala Tita u Bihaću, u blizini Kantonalne i univerzitetske bibiloteke u Bihaću, dogodila se pucnjava nešto iza 12:30 sati, kojom prilikom je jedna osoba ranjena.

Ovo je novinarima potvrdio portparol Policije Unsko-sanskog kantona (USK) Ale Šiljdedić, dodajući da je osoba inicijala A.M. prevezena u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić".

- Osoba koja je pucala je privedena, nakon što se sama prijavila policiji - istakao je Šiljdedić.

Portparol Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" Maja Hadžimehmedović kazala je novinarima da je ranjeni dovezen u bolnicu u 13.00 sati i da je zadobio teške tjelesne povrede od vatrenog oružja.

- Trenutno je u Centru urgentne medicine (CUM) i to je sve što vam mogu reći za sada - dodala je.

U pucnjavi je umalo stradala i jedna žena, koja se s djetetom nalazila u drugom putničkom vozilu, koje je takođe propucano mecima.

Prema nezvaničnim informacijama, iz vatrenog oružja je pucao Selver Vojić iz Bihaća, demobilisani borac i portir u Vladi USK-a, ispalivši nekoliko hitaca, kojima je u predjelu stomaka pogodio Agima Murtića, poznatog kick-boksera, koji se povezuje s kriminalnim miljeom.

On je bio pratilac, odnosno tjelohranitelj ratnog komandanta Hamdije Abdića Tigra, koji je bio s njim u trenutku pucnjave, a navodno je Vojić danas pucao i na njega, ali ga nije uspio pogoditi.

Prema nekim špekulacijama, ova pucnjava se dovodi u vezu sa nedavnim ubistvom Nedžada Kličića Ramba u cazinskom naselju Ostrožac, kojeg je Murtić ranije pretukao, što u policiji nisu željeli komentarisati, jer kažu da je rano govoriti jesu li ova dva slučaja povezana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije