Hronika

Pucnjavi u Sarajevu prethodila tuča, pronađena tri pištolja

Pucnjavi u Sarajevu prethodila tuča, pronađena tri pištolja
Pucnjavi u Sarajevu prethodila tuča, pronađena tri pištolja

SARAJEVO - U ulici Kranjčevićeva u blizini "Doma pisaca", ispred kafića "Peoples" dogodila se pucnjava u kojoj je ranjen Z.N.

Pucnjavi koja se desila ispred ugostiteljskog objekta People's na Marijin-Dvoru je prethodila tuča koja je počela u objektu, a završila je ranjavanjem Z.N. (1978.), potvrdio je portparol MUP-a KS Irfan Nefić, piše Klix.

"Pucnjava se desila u 16:35 sati. Prvo je došlo do tuče u objektu između dvije osobe. Z.N. (1978.) i M.A. (1990.) su se potukli, a zatim su izašli ispred objekta gdje je došlo do obračuna uz upotrebu vatrenog oružja", izjavio je Nefić.

Tom prilikom je Z.N. ranjen u natkoljenicu. Ekipa Hitne pomoći mu je pužila pomoć i prevezen je na Kliniku urgentne medicine.

"Poduzimajući mjere na rasvjetljavanju hitnom intervencijom naših policijskih službenika, u ulici Franca Lehara pronađen je M.A. za kojeg postoji osnova sumnje da je upotrijebio vatreno oružje, a u neposrednoj blizini pronađen je jedan pištolj koji će biti izuzet radi daljeg vještačenja", rekao je Nefić.

Pronađen je pištolj i kod povrijeđenog Z.N., a još jedan pištolj otkriven je u blizini objekta People's za kojeg se utvrđuje vlasništvo. Pretpostavlja se da pripada osobi Ć.A. (1991), za koju je utvrđeno da je također učestvovala u ovom incidentu.

Kako nam je rekao portparol MUP-a KS, sve tri osobe će biti lišene slobode zbog krivičnog djela izazivanje opštee opasnosti. O svemu je obaviješten kantonalni tužilac.

 

 

Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nam je potvrđeno da je u ovu zdravstvenu ustanovu primljen tridesetsedmogodišnji Z. N.

- Povrijeđeni ima ustrijelnu ranu lijeve natkoljenice, zbrinut je na KUM-u i upućen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, rekla je za "Avaz" Muamera Šehić, portparol KCUS-a.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/166322/sarajevo-pucnjava-u-kranjcevicevoj-ulici-povrijeden-37-godisnjak#sthash.PTgXHQcu.dpuf

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije