Hronika

Pušteni da se brane sa slobode

Pušteni da se brane sa slobode
Pušteni da se brane sa slobode

BANJALUKA - Sedam lica koja su uhapšena u policijskoj akciji "Trzaj" su nakon izvršene kriminalističke obrade puštena da se brane sa slobode, jer nema zakonom propisanih razloga za njihovo pritvaranje, potvrđeno je danas Srni u Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske.

Istraga u tom slučaju se nastavlja u saradnji sa pravosudnim i policijskim organima Slovenije, Srbije i Švedske.

Lica čiji su inicijali N.Đ, M.Đ, M.V, P.B, Z.J, V.D. i A.Ć. uhapšena su 27. marta na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina u međunarodnoj policijskoj akciji "Trzaj", koja je usmjerena na članove organizovane kriminalne grupe koja je prikupljala ilegalno oružje u Srpskoj i Srbiji i prodavala ga takvim grupama u Švedskoj.

Prilikom pretresa više lokacija pronađeni su mobilni telefoni, SIM kartice, tri kilograma eksploziva, ručne bombe, puškomitraljez, više municije različitog kalibra, detonatorske kapisle.

Akciju su proveli policijski službenici Službe za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i CJB Bijeljina, uz nadzor Specijalnog tužilaštva, a u saradnji sa policijama Švedske, Srbije i Slovenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije