Hronika

Putem društvenih mreža prijetio imamu u Novom Gradu

Putem društvenih mreža prijetio imamu u Novom Gradu
Foto: N.N. | Putem društvenih mreža prijetio vjerskom službeniku

​BANJALUKA – Policija je identifikovala muškarca koji je putem društvenih mreža uputio ozbiljne prijetnje imamu u Novom Gradu Emiru Nuhiću.

Nezvanično, Danijel Rajković je osumnjičen da je Nuhiću, koji je imam u džematu Blagaj Japra već osam godina, uputio ozbiljne prijetnje po život.

Kako navode iz Policijske uprave Prijedor, njihovi policajci su u saradnji sa kolegama iz Policijske stanice Gacko, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, identifikovali i ispitali R.D. iz Gacka, zbog postojanja sumnje da je izvršilo krivično djelo "Ugrožavanje sigurnosti".

"Osumnjičeno lice se tereti da je dana 03.03.2019. godine i 16.03.2019. godine, putem društvenih mreža Facebook i Messenger uputilo prijetnje po život i tijelo na štetu vjerskog službenika iz Novog Grada i članova njegove porodice", navedeno je u saopštenju PU Prijedor.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv lica R.D. biće dostavljen izvještaj za krivično djelo "Ugrožavanje sigurnosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije