Hronika

Radnici Tužilaštva i Suda BiH krali dokazni materijal

Radnici Tužilaštva i Suda BiH krali dokazni materijal
Radnici Tužilaštva i Suda BiH krali dokazni materijal

SARAJEVO - Pripadnici MUP-a Republike Srpske i Federalne uprave policije uhapsili su radnike Tužilaštva i Suda BiH Miću Trifkovića /45/ i Nenada Petrovića /48/, osumnjičene za krađu dokaznog materijala, čijom prodajom su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

Trifković, kao vozač zaposlen u Tužilaštvu BiH, i Petrović, kao referent specijalista za izvršenje krivičnih sankcija i evidenciju privremeno oduzetih predmeta u Sudu BiH, pod istragom su zbog produženog krivičnog djela pronevjere u službi i krivičnog djela teške krađe u saizvršilaštvu.

Oni se sumnjiče da su duži period unutar kompleksa pravosudnih institucija krali dokazni materijal, čijom su prodajom ostvarivali nezakonitu imovinsku korist, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo će uputiti Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora Trifkoviću i Petroviću u trajanju od 30 dana.

U okviru ovog predmeta Tužilaštvo BiH će insistirati na oduzimanju nezakonite imovinske koristi koju su stekli osumnjičeni.

Tužilaštvo BiH ističe da je odlučno u borbi protiv kriminala i korupcije i da će intenzivno i detaljno istražiti i procesuirati počinjene nezakonitosti, a naročito zbog toga što su počinioci radnici pravosudnih institucija.

Protiv radnika Tužilaštva BiH, koji je već udaljen sa izvršavanja poslova i zadataka, biće proveden disciplinski postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije