Hronika

Radnik iz BiH poginuo u Francuskoj

Radnik iz BiH poginuo u Francuskoj
Radnik iz BiH poginuo u Francuskoj

OFFEMONT - Kasim Avdić (34), porijeklom iz Skugrića, opština Milići, poginuo je u petak prilikom izvođenja građevinskih radova u francuskom gradu Offemontu.

Kako pišu francuski mediji, do nesreće je došlo kada se na Avdića obrušila betonska ploča. On se nalazio u prizemlju kuće koja je u izgradnji, i u trenutku kada je tražio da mu radnici dodaju palete, betonska ploča se obrušila i pala direktno na Avdića.

Iako još uzrok nesreće nije poznat, pretpostavlja se da je teret koji je bio na tek urađenoj ploči jedan od razloga njenog propadanja.

Francuska policija i dalje sprovodi istragu, a naložena je odbukcija tijela Avdića.

Kako nezvanično saznajemo, Avdić je u Francusku došao krajem marta ove godine kako bi rođaku pomogao pri izgradnji kuće.

Ova tragedija šokirala je Avdićeve komšije u Skugrićima, koji su kazali da će ga pamtiti kao najpoštenijeg čovjeka u selu.

"Poznavao sam Kasima i šokirala me vijest da je poginuo", kazao je Ramiz Musić, njegov komšija.

Avdićev poznanik koji je želio ostati anoniman ispričao je da je za nesreću čuo u subotu od komšija.

"Nakon što sam saznao šta se dogodilo, otišao sam njegovoj kući. Niko od komšija ne može vjerovati šta se desilo, supruga mu je zanijemila od šoka. Šta se tačno desilo sa Avdićem, niko ne zna, osim da se na njega obrušila ploča", ispričao je on, dodajući da je iza Avdića ostalo dvoje maloljetne djece.

Prema njegovim riječima, Avdića nikada nije vidio da radi građevinske radove, ističući da ga poznaje kao poljoprivrednika koji ima svoje imanje sa stokom i mašinom za obradu zemlje.

Dodao je da je Avdić povratnik, te da se njegov otac među prvim vratio u Skugriće.

"Kasim se u selo vratio 2003. godine. Poznavao sam mu i oca, koji je bio najpošteniji čovjek u selu. Kasimov brat i ja smo išli zajedno u školu", ispričao je "Nezavisnim" Avdićev poznanik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije