Hronika

Radovanu Đuriću određene mjere zabrane

Radovanu Đuriću određene mjere zabrane
Radovanu Đuriću određene mjere zabrane

SARAJEVO - Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane šefu Carinske ispostave Gradiška Radovanu Đuriću, osumnjičenom u okviru akcije "Pandora" za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i korupciju.

Đuriću je izrečena zabrana napuštanja mjesta boravka, zabrana putovanja, zabrana preduzimanja poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti, kao i zabrana sastajanja sa saosumnjičenim i svjedocima u ovom predmetu, te naložena obaveza povremenog javljanja nadležnom organu.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršiće se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora, saopšteno je iz Suda BiH.

Radovan Đurić juče se predao pravosuđu BiH nakon dva mjeseca bjekstva.

Tužilaštvo BiH je za Đurićem prije dva mjeseca raspisalo potjernicu, jer nije pronađen i uhapšen tokom velike združene akcije "Pandora", u kojoj je uhapšeno više desetina lica iz svih krajeva BiH.

U okviru akcije "Pandora", Tužilaštvo vodi istragu protiv više desetina lica osumnjičenih za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i niz koruptivnih krivičnih djela u vezi sa nezakonitostima oko uvoza velikih količna robe, najčešće tekstila, u BiH.

Time je budžet BiH oštećen za višemilionske iznose, dok su počinioci ovih krivičnih djela na taj način ostvarili višemilionsku nezakonitu imovinsku korist.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije