Hronika

Rafalima ubio dva muškarca u kafiću

Rafalima ubio dva muškarca u kafiću
Rafalima ubio dva muškarca u kafiću

PRIJEDOR - Muharem Balić (62) i Almir Redžić (48) iz Trnopolja kod Prijedora ubijeni su u kafiću "San" u Trnopolju, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor Radomir Dukić.

"Vlasnik kafića `San` Irfan Redžić iz Trnopolja prijavio je policiji slučaj sinoć u 23.35 časova i od tada traje pozivanje i uzimanje izjava od više lica, a danas će biti obavljena obdukcija tijela stradalih", rekao je Dukić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da je, prema sada raspoloživim informacijama, vlasnik lokala oko 22.00 časa otišao, da je Baliću i Redžiću ostavio ključ i rekao im da zaključaju lokal kada budu htjeli otići i da mu ubace ključ na mjesto koje im je naznačio, da su u momentu njegovog odlaska iz lokala njih dvojica ostali sami, te da je nakon nešto više od sat vremena čuo dva rafala, a potom zatekao na podu kafane njihova beživotna tijela, prenosi Srna.

"Uviđaj su obavili pripadnici CJB Prijedor u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka", dodao je Dukić. 

Po nezvaničnim informacijama, Balić je austrijski penzioner, dok je Redžić od ranije poznat policiji, objavila je Fena.

Pred kafanu se, navodi Dnevni avaz, u jednom trenutku parkirao bijeli automobil nepoznate marke, koje se ubrzo nakon rafala udaljilo.

Ubijeni Muharem ležao je blizu vrata, a Almir unutra kod frižidera. On je najvjerovatnije ubijen s leđa.

Redžićeva porodica kaže da on nikom ništa nije dugovao, ali da su drugi ljudi bili njemu dužni manje svote novca.

Muharem je bio penzioner koji je živio s nepokretnom suprugom.

U MUP RS su rekli da su zasad isključili kao motiv ovog dvostrukog ubistva koristoljublje i zločin zbog nacionalne netrpeljivosti.

Hadžiomerović: Otkriti ubicu

Šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS Mujo Hadžiomerović pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova RS  Radislava Jovičića da se što prije oglasi i zatraži da se otkrije ubica dvojice Bošnjaka sinoć u Trnopolju kod Prijedora kako i ovaj zločin ne bi ostao neprocesuiran kao i neki ranije.

Hadžiomerović je u izjavi Agenciji  Fena rekao da je ovo dvostruko ubistvo tim teže jer se dogodilo na Ramazanski bajram i da, ne ulazeći u motive, traži da se hitno riješi dokraja, posebno zbog povratnika.

‘’Pozivam ministra Jovičića, koji se oglašava za manje bitne stvari, kako će uređivati prebivalište i boravište, da se pobrine za ovakve slučajeve, ali i neprimjerene izjave koje na određeni način obeshrabruju povratnike, a ohrabruju one koji su na slobodi, a činili su to što su činili tokom rata’’, rekao je Hadžiomerović i dodao da je sve sada u rukama Jovičića.

I potpredsjednik Narodne skupštine RS Ramiz Salkić pozvao je policiju RS da što prije riješi dvostruko ubistvo u Trnopolju kod Prijedora, a povratnike na strpljenje.

Vezane vijesti:

Dvostruko ubistvo u kafiću kod Prijedora

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije