Hronika

Rekorder sa više od 50 pljački za godinu dana

Rekorder sa više od 50 pljački za godinu dana
Rekorder sa više od 50 pljački za godinu dana

BIJELJINA - Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina lani je prijavljeno 1.297 krivičnih djela protiv imovine, a rekorder po broju pljački je lice iz Bijeljine čiji su inicijali B.L. sa više od 50 provala i krađa tokom godine.

Prema statistici policije, on je provaljivao u porodične kuće i stanove, trgovinske radnje, apoteke, mesare i stovarišta, odakle je krao novac, zlato, računarsku opremu, mobilne telefone i ostale predmete koji se mogu brzo i lako prodati na tržištu.

Među 944 lica koja su tokom godine prijavljena za krađe u regiji, po broju krivičnih djela slijede ga lica iz Zvornika čiji su inicijali S.B i D.M. koja su osumnjičena za 42 pljačke na području Zvornika.

Njihove mete bile su porodične kuće, stanovi i pomoćni objekti, trgovinske radnje, ali i elektro-energetska postrojenja, trafo-stanice i repetitori, kao i automobili.

Na području CJB Bijeljina u 2014. je ukradeno 17 automobila, a u dva slučaja otkrivene su lažne prijave krađe vozila.

U prošloj godini policija je rasvijetlila oružanu pljačku Nove banke iz koje je 31. jula 2012. ukradeno 56.000 KM, kao i oružanu pljačku 28.000 KM iz Pavlović internacional banke u februaru 2013, a za ove pljačke tereti se lice nastanjeno u Bijeljini čiji su inicijali Ž.L.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije