Hronika

Ribari pronašli bračni par u rijeci Tinji

Ribari pronašli bračni par u rijeci Tinji
Ribari pronašli bračni par u rijeci Tinji

BRČKO - Ekipa Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko distrikta izvukla je iz rijeke Tinje automobil u kome su bila beživotna tijela Dževada (61) i Fatime (57) Valjevac, bračnog para iz Gradačca.

Nesreća se dogodila na dijelu magistralnog puta između Brčkog i Lončara u mjestu Gorice, najvjerovatnije noćas, kada se bračni par kretao automobilom "ford fokus" iz pravca Brčkog.

Komandir Jedinice saobraćajne policije u Brčkom Kenan Bajrić rekao je novinarima da je vozilo pod još uvijek neutvrđenim okolnostima skrenulo udesno na početku mosta na Tinji, probivši jedan dio ograde mosta i sletjelo u rijeku.

Automobil su prvi pronašli ribolovci koji su jutros došli na Tinju da pecaju.

"Slučaj je prijavljen u 6.40 časova da je u rijeci ispod mosta automobil, te smo zajedno sa vatrogascima odmah preduzeli sve mjere da prevrnuto vozilo okrenemo. Preliminarno smo došli do identiteta unesrećenih putnika, a zatim smo javili rodbini da dođu i potvrde identifikaciju, što je i učinjeno", rekao je Bajrić.

Tijela su prevezena u gradsku mrtvačnicu u Brčkom, gdje će biti izvršena odbukcija, koja bi trebala dati više odgovora oko uzroka slijetanja automobila u rijeku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije