Hronika

Robert Stijaković ispričao zašto je naručio ubistvo oca: Nije mi davao novac

Robert Stijaković ispričao zašto je naručio ubistvo oca: Nije mi davao novac
Robert Stijaković ispričao zašto je naručio ubistvo oca: Nije mi davao novac

BANJALUKA - Okružno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor za Roberta Stijakovića (26) i Danijela Dujića (26), koji se sumnjiče da su organizirali i počinili ubistvo Robertovog oca Radovana Stijakovića, vlasnika caffea “Casablanca”, u srijedu uveče u selu Kočićevo kod Gradiške.

Osumnjičeni su u Tužilaštvo, pod jakim mjerama sigurnosti, dovedeni u petak, a ispitivanje je trajalo nekoliko sati. Oni su, kako je u subotu saopšteno iz banjalučke policije, priznali ubistvo.

Robert Stijaković se tereti da je organizirao ubistvo i podstrekivao Dujića da ga izvrši, dok se Dujić tereti za krivično djelo teško ubistvo.

Da je ubistvo bilo ranije brižljivo planirano, potvrđuje i podatak da je Robert kamere videonadzora još davno postavio tako da imaju mrtvi ugao, koji je kasnije iskorišten da se Dujić neopažen približi kući.

Navodno je Stijaković u policiji rekao da je motiv za ubistvo bio taj što mu otac nije davao novac iako je imao veliko bogatstvo stečeno u Njemačkoj. Robertova supruga je pred porođajem i on je namjeravao na brzinu doći do nasljedstva.

Radovan Stijaković je ubijen s desetak metaka iz automatske puške, od kojih je nekoliko bilo smrtonosno. Sahranjen je u nedjelju na mjesnom groblju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije