Hronika

Robija za razbojnika sa staklenim okom

Robija za razbojnika sa staklenim okom
Robija za razbojnika sa staklenim okom

MOSTAR - Razbojnik sa staklenim okom, kako su u policijskim krugovima nazvali Marijana Perkovića zvanog Mario (40) iz Sarajeva, osuđen je u petak u Kantonalnom sudu u Mostaru na sedam godina zatvora za pljačku kladionice.

Po presudi, on je s crnom kapuljačom i sunčanim naočalama na glavi i nožem u ruci, uz riječi: "Ovo je pljačka", oteo oko 550 KM.

Osim tog razbojništva, ovom presudom, koja nije pravosnažna, obuhvaćeno je i posjedovanje dva paketića droge, kao i krađa golfa.

Perković se branio da se ne sjeća pljačke, jer "nije toliko glup da to učini", a pritom je tvrdio da mu je policija heroin podmetnula u cigarete, dok za krađu vozila smatra kako nije bio pri sebi zbog pijanstva.

Perković je, inače, više puta ulazio u sukob sa zakonom, a ranije je bio osuđen i za pljačku jedne apoteke, odnosno da je maskiran kapuljačom preko glave, te sa sjekirom u ruci, ukrao 300 maraka.

Tada je objavljeno da je policiji priznao da se zbog nezaposlenosti, gladi i siromaštva, maskirao i o pult lupao sjekirom, koju je prethodno našao na nekom gradilištu, i prijeteći rekao radnici: "Gospođo, ovo je pljačka".

Perković se ranije žalio i da mu je zbog nemara čuvara u KPZ Mostar pukla očna proteza.

"Iako sam tražio, nisu mi htjeli kupiti kremu koja košta svega 1,5 maraka. Zbog toga mi je pukla proteza na lijevom oku", izjavio je on tada.

Ranije su mediji pisali da je Perković, zajedno sa još jednim osuđenikom, prije desetak godina pobjegao iz mostarskog zatvora, tako što su oštetili dvije rešetke, te se pomoću privezanih plahti spustili, a onda uz pomoć posebno pripremljenih merdevina umakli preko zida i bodljikave žice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije