Hronika

Sahranjen Adis Đorđijević

Sahranjen Adis Đorđijević
Sahranjen Adis Đorđijević

Članovi porodice, rodbina i prijatelji juče su na groblju Vlakovo, na posljednji počinak, ispratili 32-godišnjeg Adisa Đorđijevića, koji je, najvjerovatnije, nesretnim slučajem stradao prilikom otimanja za pištolj škorpion sa svojom djevojkom Lejlom Muhović.

Dok su njegovi prijatelji zatrpavali kovčeg, čuli su se jecaji njegove majke Sanje, koja je, pored svog supruga i Adisovog oca Mirsada, na koljenima klečala pored rake.

-Odmori se sad Adise, kazao je skrhanim glasom Mirsad Đorđijević nakon što je njegov sin ukopan. Potom je prisutne zamolio za minut šutnje u spomen na njegovog sina.

Sahranu sina teško je podnijela i Sanja Đorđijević, koja nije imala snage da se odvoji od mjesta gdje je Adis ukopan. Dok je primao izraze saučešća, Mirsad Đorđijević je pričao prijateljima da je razgovarao sa tužiteljicom i da mu je ona rekla da se moraju poduzeti istražne radnje. Prijateljice nastradalog mladića su izjavile da je Adis bio dobar sin i drug.

"Svako od nas ima nekih mušica, pa je imao i Adis, ali on nije bio onakav kakvim su ga opisivali. Njih dvoje su bili skupa duže vremena. Prije tri mjeseca počeli su živjeti skupa u iznajmljenom stanu na Koševskom Brdu, ali su se posvađali i Lejla je u haustoru na Adisa pucala iz istog pištolja. Isti dan ih je gazdarica izbacila iz stana. U zadnjem razgovoru sa Đuđijem (Adisom) on mi je rekao da je završio s tom djevojkom, jer se ne može nositi s njenim ponašanjem. Znamo da ga je proganjala da se pomire, ali on, vjerovatno, nije htio. Mislim da na Grbavici nije bilo nikakve otmice. Sigurna sam da je ona počela vikati na Đuđija, a on ju je vjerovatno ubacio u auto i odvezao. Ako je istina da su je pustili iz policije i sakrili, onda iza toga stoji njen otac”, ispričale su prijateljice nastradalog mladića.

Prijatelj nastradalog dodaje da je Adis lažno osumnjičen za pokušaj ubistva Džengisa Halilovića u februaru 2011. u kafiću Hacienda na Baščaršiji.

- To je bila čista izmišljotina, jer smo u to vrijeme nas dvojica bili na drugom kraju grada, i kasnije nam je javljeno šta se desilo u Hacijendi. Dajte makar sad, kada je mrtav, da se sazna istina, kazao je on.

Tužiteljica Halida Vrabac pojasnila je juče da će vještačenja parafinskih rukavica i otisaka prstiju na vojnom pištolju škorpion otkriti ko je ispalio hitac koji je bio smrtonosan za Đorđijevića. Ako se utvrdi da je obarač povukla Muhović, vjerovatno će biti naređeno njeno privođenje.

Podsjetimo, nakon što se sa Lejlom Muhović u svojoj škodi odvezao iz Ulice Hamdije Čemerlića prema Vracama, za njima su krenuli policajci kojima je javljeno da je bila otmica. Istragom je utvrđeno da je tokom potjere policija ispalila najmanje četiri hica na Đorđijevića i pogodila njegovo vozilo. Iz Đorđijevićevog pištolja ispaljena su dva hica, a u vozilu je pronađena samo jedna čahura. Pretpostavka je da je dolaskom u Miljeviće, Lejla pokušala Adisu uzeti pištolj, i tom prilikom je došlo do opaljenja iz pištolja, usljed čega je zrno pogodilo Đorđijevića. Nakon što je pogođen, Adis je ispao iz vozila, a Muhović se predala.

(Depo)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije