Hronika

Sahranjen Edin Gačić

Sahranjen Edin Gačić
Foto: Screenshot / Avaz | Sahranjen Edin Gačić

SARAJEVO - Višestruki ubica Edin Gačić (43), koji je 12. februara likvidiran u akciji sarajevskih specijalaca, sahranjen je u petak na gradskom groblju Vlakovo u Sarajevu.

U grobnicu su ga spustili radnici preduzeća "Pokop", dok od porodice i prijatelja niko nije došao. Ukopan je i bez religijskog obreda.

"Nakon što su izvršene sve istražne radnje i obdukcija, a pošto se porodica preminulog, u vezi s organizacijom ukopa, nije javila preduzeću 'Pokop' Sarajevo, 22. februara obavljen je ukop imenovanog", rekli su za "Nezavisne" iz "Pokopa".

Gačić je ubijen u šumi Barice, između naselja Medvjedice i Zabrđe kod Kiseljaka, poslije višednevnog bjekstva.

U bjekstvu je bio nakon što je kod Konjica izrešetao trgovca Sauda Sultanića (39), a onda, nekoliko dana kasnije, u Suhodolu je ubio i policajca Mahira Begića (46).

Više od 1.000 policajaca tragalo je za Gačićem, a kada je lociran 12. februara, otvorio je vatru na specijalce, koji su ga okružili, te jednog od njih i ranio. Potom je likvidiran, nakon čega je kod njega pronađen službeni pištolj ubijenog Begića.

Danima je bio najtraženiji bjegunac u BiH, a skrivao se navodno u zemunicama.

Spekuliše se da je na sebi imao vunu kojom se štitio od hladnoće, kao i plavu, dužu jaknu, trenerku, pantalone i čizme.

Procurile su i informacije da je bio dobro opremljen i spreman za razmjenu vatre s policijom, kao i da je u obračunu s njima, uz pištolj, koristio i šmajser. Imao je i dosta municije.

Na mjestu gdje je Gačić pronađen bilo je dosta granja, koje je navukao, ali i sijena na kojem je ležao. Likvidiran je na nepristupačnom terenu, duboko u šumi.

Podsjetimo, Gačić, koji je bio pripadnik odreda "El Mudžahedin", ranije je odrobijao ubistvo saborca Ismeta Gunića i majke Sifete.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije