Hronika

Sam se prijavio policiji nakon upada u džamiju

Sam se prijavio policiji nakon upada u džamiju
Sam se prijavio policiji nakon upada u džamiju

SARAJEVO - Povratnik za sirijskog ratišta Kenan Kršo, koji je izazvao incident u džamiji u sarajevskom naselju Stara Breka, predao se danas policiji.

Kršo je juče sa još dva lica upao u džamiju tokom molitve i verbalno napao imama Muhameda Velića. Oni su na sebi nosili majice sa zastavom ISIL-a.

Tokom molitve Kršo je prekinuo Velića sa riječima "lažeš", želeći na taj način da izazvove sukob sa prisutnim vjernicima i imamom. 

Nakon što su vjernici reagovali na napad na imama, Kršo i ova dva lica izašli su iz džamije. 

Iz policije su rekli za "Dnevni avaz" da se Kršo predao, da negira da je neko bio sa njim prilikom upada u džamiju i da prihvata sve posljedice ovog čina.

"Što se tiče druge dvojice, policija radi na rasvjetljavanju ovog incidenta i ispitaće sve okolnosti", kažu u policiji.

Kršo će biti sankcionisan prema Zakonu o narušavanju javnog reda i mira, a policija je protiv njega izdala prekršajni nalog. 

Imam Muhamed Velić rekao je nakon napada da su dvojica od trojice mladića imali duže kose i brade i da su njihove pojave bile uznemirujuće. 

"Sva trojica su imala surmu na očima, onako kao kad se ide u rat i borbu", rekao je Velić i dodao da je ovaj incident neviđena uvreda i presedan.

"Avaz" prenosi da je, prema nekim saznanjima, Kršo povratnik sa sirijskog ratišta, da ima dugačak kriminalni dosije i da je liječeni narkoman. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije