Hronika

"Samo želim da pronađu mog muža"

"Samo želim da pronađu mog muža"
"Samo želim da pronađu mog muža"

ČELINAC - Sve što želim jeste da pronađu mog muža, tihim i promuklim glasom, koji prekidaju jecaji, izjavila je u petak Žana Stanojević, čijem se suprugu Darku (37) u utorak naveče izgubio svaki trag, nakon što je ladu nivu, kojom se vozio sa poznanicom Petrom Živković (42), odnio Crni potok, u mjestu Barakovac, kod Čelinca.

Plaši se ova majka četvoro mališana da je jako nevrijeme, koje mještani opisuju kao strašni sud, njene nasljednike ostavilo bez oca, zbog čega ne ispušta telefon iz ruke, čekajući da joj jave rezultate istrage.

Troje mališana Živkovićeve, koja je razvedena i sama je podizala djecu, već su ostali sami, jer je tijelo njihove majke pronađeno u četvrtak ujutru, a potraga je nastavljena i u petak, kako bi bio pronađen Darko Stanojević, čija supruga ne uspijeva pronaći utjehu za bol i tugu, kojima je shrvana.

"Samo pola sata prije nego što će se to desiti on se vraćao iz Čelinca i autom prešao preko tog potoka. Potom su Darko i Petra sjeli u nivu i krenuli da pomognu Darkovom kolegi Samiru, čiji je auto ostao zaglavljen nedaleko od naše kuće. Od tada ni traga mom mužu nema", ističe Žana Stanojević, oko koje su se sjatila njena i Darkova djeca - Davor, Dejan, Dajana i Duška.

Njih četvoro, iako ni riječi o tragediji nisu izgovorili, očigledno prolaze kroz isti pakao kao i njihova majka, s kojom čekaju epilog njihove životne drame pored male, trošne kuće.

Kućerak već danima obilaze rođaci i mještani i pitaju se zašto se sudbina poigrala s ovom porodicom.

Stanojevićeva je, priča nam dok grli mlađu kćerkicu, tek u srijedu ujutro saznala šta se noć prije desilo njenom životnom saputniku.

"Došao nam je jedan čovjek u srijedu, u šest sati, i ispričao šta se desilo. Tri telefona uz njih dvoje su bila, a nijedan nije bio dostupan od tada", prisjeća se Stanojevićeva u svojoj potresnoj ispovijesti za "Nezavisne", dok joj drhti glas, a oči su usmjerene u daljinu.

Svega 200 metara od njihove kuće, kojoj je Darko sve do utorka doprinosio i vrijedno radio poljoprivredne poslove kako bi došao do novca, sletio je u ambis, zajedno sa Živkovićevom.

Plaši se ova majka četvoro mališana da je jako nevrijeme, koje mještani opisuju kao strašni sud, njene nasljednike ostavilo bez oca

Potok, koji se u petak mogao preskočiti, kobne večeri, prema riječima mještana, nabujao je poput rijeke.

"Dok su prelazili autom preko te vode, ona ih je povukla, bacila niz stijenu... Ostalo znate. Tijelo Petre, koja je iz obližnjeg sela Štrbe, pronašli su u četvrtak ujutru, kilometar od mjesta gdje se niva srušila u ambis, ali Darku nema ni traga. Nađeni su samo dijelovi automobila", priča nam jedan od mještana.

On dodaje da je čuo da će Živkovićeva, najvjerovatnije, biti sahranjena na lokalnom groblju u mjestu gdje je živjela.

"Žao mi je i njene djece, sirote, bez majke. Kako sam čuo, ona se razvela od muža i on djecu više ne obilazi. Kako će sada dječica sama, to samo Bog zna", istakao je taj mještanin.

I u petak su lokalno stanovništvo i pripadnici Specijalne policije pokušali da pronađu Stanojevića, a tu smo sreli i njegovog brata Radenka, koji nam je ispričao da je pretraživano nekoliko lokacija kuda teče potok, ali i odvodni propust, kod ušća Crnog potoka u Vrbanju.

"Ali, ništa nismo uspjeli pronaći", naveo je kratko Radenko Stanojević.

Pronaći ništa nisu uspjeli ni policajci, koji su u petak nastavili da traže Banjalučanina Gorana Simića (29), čiji je mercedes 190, nakon što ga je nosila vodena bujica, lociran u Ulici Koste Jarića, u banjalučkom naselju Starčevica. Dok ne pronađu i Stanojevića i Simića, uvjeravaju iz CJB Banjaluka, neće se odustati.

"U skladu sa dostupnim informacijama i mogućnostima terena, kao i vremenskim uslovima, biće vršena procjena na mjestima gdje se sumnja da bi se nestala lica mogla nalaziti, pretraživaće se teren i potraga će biti vršena sve dok bude potrebno", naglašava Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Uzrok smrti utapanje

Obdukcijom je utvrđeno da je utapanje uzrok smrti Petre Živković (42), čije je tijelo pronađeno u četvrtak ujutru u mjestu Barakovac, kod Čelinca, nakon što ju je, zajedno sa Darkom Stanojevićem, u vozilu lada niva odnijela vodena bujica.

"Nju je voda nosila više stotina metara, a na njenom tijelu pronađene su povrede, koje su posljedica te nesreće. U plućima Živkovićeve pronađeni su blato, mulj i voda", ispričao je "Nezavisnim" izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije