Hronika

Sanjin Sefić izjavio saučešće porodicama djevojaka koje je pregazio

Sanjin Sefić izjavio saučešće porodicama djevojaka koje je pregazio
Sanjin Sefić izjavio saučešće porodicama djevojaka koje je pregazio

SARAJEVO - U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je otvoren dokazni postupak u predmetu Sanjin Sefić koji se sumnjiči za ubistvo Selme Agić i Edite Malkoč u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 10. oktobra prošle godine.

Sanjin Sefić u sudnici je izjavio saučešće porodicama stradalih djevojaka i rekao da se kaje zbog nesreće i cijelog slučaja.

Na suđenju u Kantonalnom sudu u Sarajevu svjedočili su očevi Selme i Edite, Amir Agić i Enes Malkoč koji su kazali da se pridružuju krivičnom gonjenju i postavili su imovinsko-pravni zahtjev.

Takođe su svjedočili Mahir Suljević, kod kojeg je Sefić nakon nesreće otišao u kockarnicu u sarajevskom naselju Socijalno i Fikreta Hadžiabagić, koja je s kćerkom u automobilu bila na mjestu nesreće.

Na Kantonalnom sudu takođe se sudi i njegovim pomagačima - sestri Sari Sefić (23), Dini Aliću (30), Amaru Salihoviću (25) i Saudu Nišiću (29).

Optužnica Tužilaštva Kantona Sarajevo Sefića tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće. 

On je 10. oktobra 2016. godine vozeći brzinom većom od 100 km/h na pješačkom prelazu u ulici Zmaja od Bosne, vozeći automobil Golf VI, prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio studentkinje Selmu Agić i Editu Malkoč. Sefić je pobjegao sa mjesta događaja i preko GP Uvac pobjegao u Srbiju gdje je uhapšen 11. oktobra i zadržan u ekstradicijskom pritvoru sve do 9. januara kada je izručen bh. pravosuđu. Od tada se nalazi u pritvoru, a prilikom ispitivanja branio se šutnjom.

Kantonalno tužilaštvo podiglo je optužnicu i protiv Sefićevih pomagača Sare Sefić, Dine Alića, Amara Salihovića i  Sauda Nišića.

Sara Sefić, Dino Alić i Amar Salihović terete se da su istu noć pomogli Sanjinu Sefiću da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog preleza Uvac, nakon čega je Sanjin Sefić postao nedostupan organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Saud Nišić tereti se da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela odnosno sakrio je vozilo kojim su Sefića prevezli do GP Uvac.

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije