Hronika

Sarajevo: Hrabri dječak štitio sestru od pljačkaša

Sarajevo: Hrabri dječak štitio sestru od pljačkaša
Sarajevo: Hrabri dječak štitio sestru od pljačkaša

SARAJEVO - Roditelji i rodbina dvoje maloljetne djece koja su bila u automobilu volvo XC 60, koji je u četvrtak naveče u sarajevskom naselju Hrasno ukrao lopov, kažu da je najbitnije da su mališani vraćeni kući.

"To je bilo deset najdužih minuta u mom životu. Cijelu noć nisam oka sklopila. Moja sestra je još u šoku", kazala je Emira Huskić, tetka sedmogodišnjeg D.D. i trogodišnje S.D., koji su bili u ukradenom automobilu.

Drama se desila u četvrtak naveče oko 21.30 u Ulici Antuna Branka Šimića u Sarajevu. Merjem Duraković, majka D.D. i S.D., svojim vozilom je dovezla Emirinog sina.

Automobil volvo je parkirala ispred zgrade u kojoj živi njena sestra. Ostavila je ključeve u automobilu dok je sestrića odvela u sestrin stan. Kada se vratila na parking, vozila i djece nije bilo.

"To je sve trajalo možda pola minuta. Kad mi je vratila sina samo je zagalamila: 'Nema mi djece', 'Oteše mi djecu'. Muž je odmah izjurio iz stana i krenuo je prema Dolac Malti. Ja sam bila izbezumljena. Kada je moj sin saznao da su mu oteli rođake počeo je i on da vriši. Nisam znala šta ću. Da li da trčim za sestrom ili da ostanem sa djetetom da se ne baci kroz porzor", ispričala je Emira.

Merjem Duraković je ostavila ključeve u automobilu dok sestrića odvede u sestrin stan. Kada se vratila na parking, vozila i djece nije bilo

Nedžad Huskić, Emirin muž, kaže da ni sam ne zna šta se desilo u tih nekoliko minuta.

"Sve je nekako proletjelo. Čim sam čuo vrisku potrčao sam, pa u automobil prema Malti, nadajući se da ću sustići razbojnika. Ispostavilo se da je lopov otišao u drugom pravcu. Sreća da se sve dobro završilo", kazao je Huskić.

Lopov je, nakon što je shvatio da je ukrao automobil u kojem su bila djeca, vozilo ostavio nekoliko stotina metara od mjesta pljačke. Pobjegao je u automobilu golf pet.

Emira Huskić kaže da se u tih nekoliko minuta dok pljačkaš nije shvatio da je ukrao i djecu u automobilu odvijala prava drama.

"Hrabar je sin moje sestre. On je spavao kada je automobil ukraden. Pljačkaš je vozio malo brže i onda se dijete probudilo", kaže Emira.

Dodaje da im je dječak kasnije ispričao da je, kada se probudio, u automobilu umjesto mame vidio maskiranog čovjeka.

To je bilo deset najdužih minuta u mom životu. Moja sestra je još  u šoku, kaže tetka djece

"Htio je da zaštiti sestru. Nadvio se nad nju i čupao i udarao razbojnika. Pljačkaš je tek onda vidio da su djeca unutra. On je počeo mališana da gura od sebe i da ga čupa za majicu. Kada je vidio da je još jedno dijete u automobilu samo je stao i pobjego iz automobila. Sestrinom sinu je sva majica razderana od natezanja sa razbojnikom", kazala je Emira.

Nakon što je pljačkaš pobjegao iz automobila majci otete djece javljeno je da su na sigurnom i ona je dotrčala do mjesta gdje je ostavljen automobil.

Dječak se uplašio zbog čega je odvezen na Pedijatriju bolnice Koševo.

"Svi smo u šoku.  Biće valjda sve u redu. Djevojčica se nije ni probudila dok se svo to dešavalo", kazala je Emira.

Merjem Duraković u petak nije bila raspoložena za razgovor sa novinarima.

Pljačkaš koji je ukrao vozilo u kojem su bila djeca Durakovićeve nije bio uhapšen do zaključenja ovog broja "Nezavisnih".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije