Hronika

Sarajevo: Požar u Konzumu lokalizovan (VIDEO)

Sarajevo: Požar u Konzumu lokalizovan (VIDEO)
Sarajevo: Požar u Konzumu lokalizovan (VIDEO)

SARAJEVO - Vatrogasna brigada Kantona Sarajevo nakon višečasovne intervencije lokalizovala je požar do kojeg je došlo jutros u prodavnici Konzum u sarajevskom naselju Alipašino Polje na adresi Trg solidarnosti broj 4.

"Trenutno se radi na njegovom iskopavanju, što će trajati cijeli dan. Uzroci požara još uvijek nisu poznati, a istraga i uviđaj će dati više informacija", rekao je Omer Šetić, zamjenik komadanta Vatrogasne brigade Kantona Sarajevo..

On je istakao da iako su pucele plinske boce i staklo samo je ejdan vatrogasac lakše povrijeđen.

Vatrogascima su smetala vozila parkirana ispred objerkta jer su otežavali prilaz vatrogasnim vozilima a problem je bio i hidrant koji nije radio ali je brzo osposobljen.

14 vatrogasnih vozila i 40 vatrogasaca učestvovalo je u gašenju požara.

Iz Prve vatrogasne brigade KS za „Nezavisne“ su kazali da je požar bio ugašen, ali da se vatra proširila na krov i on je počeo da gori.

„Prijava je stigla jutros u  8.27 sati, stigli smo na adresu i u toku je lokalizovanje požara“, kazali su iz Vatrogasne brigade KS..

Kazali su da još uvijek nema dokaza koji bi potvrdili usljed čega je došlo do požara.

Požar je izbio , kako "Nezavisne novine" nezvanično saznaju, u prostoru zgrade u kojem je pored Konzuma smještena i prodavnica kineske robe.

Građani nam tvrde da se svuda osjeća miris paleži i istopljene plastike. Još uvijek nije lokalizovan, a požar gasi šest vatrogasnih kola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije