Hronika

Sarajevo: Uhapšeno pet maloljetnika zbog krađe automobila

Sarajevo: Uhapšeno pet maloljetnika zbog krađe automobila
Sarajevo: Uhapšeno pet maloljetnika zbog krađe automobila

SARAJEVO - Tri maloljetne osobe u četvrtak su u 13.30 sati iz ulice Safeta Zajke, opština Novi Grad Sarajevo, ukrale vozilo ''vw golf 3'', vlasništvo K.A. iz Sarajeva.

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj u toj ulici, po dojavi, zaustavili su i kontrolisali motorno vozilo kojim je upravljao maloljetni O.S. (1998.) s kojim su se u vozilu nalazili maloljetnici R.M. (2000.) i O.M. (1997.) svi nastanjeni u Sarajevu.

U neposrednoj blizini pronađeno je i putničko vozilo ''vw golf 2'' u kojem su se nalazile dvije osobe koje su se pokušale udaljiti s mjesta događaja, a u čemu su ih spriječili policijski službenici.

Izvršenim legitimisanjem utvrđeno je da se radi o  maloljetnicima A.E. (2000.) i O.S. (2000.) oba nastanjena u Sarajevu.

Policijski službenici su provjerama utvrdili da je to vozilo tri dana ranije ukradeno iz ulice Toplička, opština Živinice.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a maloljetnici su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

Nakon završenih uviđaja, uz saglasnost tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i sudije za perthodni postupak Opštinskog suda u Sarajevu, vozila su vraćena vlasnicima. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije