Hronika

Sarajevski diler Dino Bubuljica pokušao da se ubije u zatvoru?

Sarajevski diler Dino Bubuljica pokušao da se ubije u zatvoru?
Foto: Ilustracija | Sarajevski diler Dino Bubuljica pokušao da se ubije u zatvoru?

ZENICA - Sarajevski diler heroina Dino Čehajić Bubuljica pokušao je da se ubije u zeničkom KPZ-u, javljaju sarajevski mediji.

Kako piše portal "Faktor.ba" Bubuljica je ostavio i oproštajno pismo.

Iz KPZ-a Zenica za pomenuti portal, ne navodeći identitet zatvorenika, potvrdili su da se u utorak naveče dogodio pokušaj samoubistva jednog od zatvorenika, ali da je brzom intervencijom osoblja on na vrijeme spriječen i da je sve prošlo bez posljedica za njegovo zdravlje.

Dodaje se da se Čehajić pokušao objesiti u svojoj ćeliji, te da su ga u tome spriječili cimer i osoblje KPZ-a, nakon čega je smješten u zatvorsku ambulantu. 

Nakon obavljenih pregleda, vraćen je u svoju ćeliju.

Dino Bubuljica je uhapšen u decembru 2016. godine u akciji SIPA u Sarajevu, kada je kod njega pronađeno i oduzeto pola kilograma heroina.

Iako je sve vrijeme, kako tokom saslušanja u SIPA-i, tako i u tužilaštvu, tvrdio da droga nije njegova već da mu je podmetnuta, na kraju je ipak sporazumno priznao krivicu i pristao na zatvorsku kaznu.

Tridesetpetogodišnji Čehajić dobro je poznat istražnim organima i više puta je hapšen i osuđivan zbog različitih krivičnih djela, kao što su paljevine, iznude, izazivanje opšte opasnosti…

Bio je svjedok na suđenju Muhamedu Aliju Gašiju, osuđenom na 17 godina zatvora zbog organizovanja zločinačke organizacije u vezi s krivičnim djelima protivpravnog zauzimanja nekretnine od opšteg značaja, oštećenja tuđe stvari, bespravne gradnje, ugrožavanje sigurnosti, pranja novca, ubistva u pokušaju te više krivičnih djela iznude u pokušaju.

Hapšen je i u akciji Lutka zbog sumnje da je, zajedno sa Ramizom Delalićem Ćelom, pomogao Borisu Govedarici (ubijen u Istočnom Sarajevu 2007.) da se "izvuče" i sakrije nakon trostrukog ubistva u kafani "Dva bora" na Vracama.

Tada su rafalima iz automatske puške ubijeni Milorad Todorović, Radomir Janković i Esad Šenderović, a teško je ranjen Murat Komarica.

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije