Hronika

Sarajlija optužen zbog krijumčarenja ilegalnih migranata

Sarajlija optužen zbog krijumčarenja ilegalnih migranata
Foto: N.N. | Sarajlija optužen zbog krijumčarenja ilegalnih migranata

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mahira Nuhića (33) koji se tereti da je iz Sarajeva do granice sa Hrvatskom prevozio migrante koji su samovoljno napustili Centar za prihvat i smještaj tražilaca azila u Delijašu.

Optuženi se tereti da je 28. novembra prošle godine, u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi, svojim taksi vozilom, u centru Sarajeva preuzeo 5 osoba afro-azijskog porijekla za koje je znao da se radi o migrantima koji su nezakonito ušli i boravili u BiH, a koji su samovoljno napustili Centar za prihvat i smještaj tražilaca azila u Delijašu kod Trnova, te ih za naknadu od 200 evra, koju je unaprijed naplatio, prevezao prema Bihaću.

Policijski službenici Granične policije BiH su u mjestu Ripač zaustavili vozilo i otkrili ilegalne migrante bez važećih putnih isprava koji su vraćeni u Centar za prihvat i smještaj tražilaca azila.

Optuženi se tereti da je na području BiH prevozio krijumčarene osobe te počinio krivično djelo krijumčarenja ljudi iz člana 189. KZ-a BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije