Hronika

Sarajlijama zbog dilovanja 14 godina robije

Sarajlijama zbog dilovanja 14 godina robije
Foto: N.N. | Zbog dilovanja Sarajlijama 14 godina robije

BANJALUKA - Nebojša Janjić (45), zvani Neno, iz Sarajeva i njegov sugrađanin Ognjan Kokić (36), zvani Onjo, osuđeni su u Okružnom sudu u Banjaluci na po sedam godina zatvora zbog prodaje droge.

Prema presudi, oni su sami, ili zajedno, preprodavali narkotike od početka 2017. do 10. oktobra te godine.

Uz navođenje njihovih inicijala, iz Okružnog suda u Banjaluci saopšteno je da su Janjić i Kokić krivi za proizvodnju i prodaju droge.

"Optuženima je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru", rekli su iz Okružnog suda Banjaluka.

Ovom presudom, od Kokića je oduzeto više od 900 grama droge. Osim toga, spisak stvari, koje su oduzete od obojice, poprilično je dug i šarolik, a na njemu su i vaga, brojni telefoni i SIM kartice.

Janjić i Kokić su, zajedno sa još 13 lica, uhapšeni u jesen prošle godine u predmetu "Piramida", ali im je sudski proces odvojen.

Tužilaštvo je, naime, njihov postupak razdvojilo jer se dokazi i svjedoci protiv njih nisu odnosili na ostale optužene. Janjića i Kokića optužnica je teretila da su dilovali veće količine marihuane.

U predmetu "Piramida" već je doneseno nekoliko presuda. Podsjetimo, Milan Pičulin, zvani Pićulin (35), osuđen je na tri i po godine zatvora zbog učešća u švercovanju narkotika.

Ranije je na osnovu sporazuma o priznanju krivice u ovom predmetu devet optuženih osuđeno na 10 godina i dva mjeseca zatvora. Kada je akcija izvedena, policija je otkrila da uhapšene terete za prodaju droge u Banjaluci.

"U prethodnih šest mjeseci osumnjičeni su nabavljali drogu na području Sarajeva i Sanskog Mosta, te su ih preprodavali korisnicima u Banjaluci", potvrdili su tada za "Nezavisne" izvori iz istrage.

Tokom te akcije izvedene su desetine pretresa. Iz policije su tada potvrdili da je veći dio uhapšenih i ranije osuđivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije