Hronika

Saslušani osumnjičeni, zatražen pritvor

Saslušani osumnjičeni, zatražen pritvor
Saslušani osumnjičeni, zatražen pritvor

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu BiH određivanje pritvora za svih devet uhapšenih u akciji kodnog naziva "Gibraltar", potvrdio je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je riječ o Nevenu Kulenoviću, Belmi Kulenović, Sanjinu Kulenoviću, Lajli Torlak, Darku Aleksiću, Ejubu Kučuku, Senadu Zaimoviću, Stipi Prliću i Zoranu Bakuli. 

Pritvor će biti zatražen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike. 

Osumnjičeni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti kriminala i korupcije, i to falsifikovanje službene isprave, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, pranje novca, poreska utaja, carinska prevara, te krivično djelo davanje i primanje dara ili drugih oblika koristi i druga krivična djela. 

Istražnim aktivnostima utvrđeno je da su članovi organizovane kriminalne grupe nezakonitim radnjama, na osnovu falsifikovanih ili štetnih ugovora i faktura, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od pet miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije