Hronika

Senad Habibović ubijen u sačekuši

Senad Habibović ubijen u sačekuši
Senad Habibović ubijen u sačekuši

TUZLA - Senad Habibović (28), zvani Sena, ubijen je u nedjelju oko jedan čas poslije ponoći u Ulici Armije RBiH, nadaleko od mjesta gdje je stanovao u tuzlanskom naselju Brčanska malta.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, u Habibovića je nepoznata osoba iz pištolja ispalila četiri metka u grudni koš i vrat, a potom se u automobilu odvezla s mjesta ubistva.

Očito da je ubica znao kada se Habibović vraća kući, te ga je sačekao u blizini zgrade u kojoj je živio. Po dolasku automobila koji je vozio Habibović, ubica je iz neposredne blizine pucao u njegovom pravcu, pri tome uništivši bočno vozačevo staklo.  "Spavala sam kada su me probudili pucnji. Moja kćerka Slađana pitala me je da li sam budna i da li sam čula pucnjavu. Rekla sam joj da jesam, a onda je ona sišla ispred zgrade. S balkona sam je vidjela kako trči prema automobilu, a kada sam sišla dolje rekla mi je da zovem policiju jer je upucan Sena", kaže Ramiza Vuković, majka Slađane Vuković, nevjenčane supruge Senada Habibovića.

Uviđaj su obavili službenici Sektora kriminalističke policije i dežurni kantonalni tužilac, a prva saznanja govore kako je najvjerovatnije riječ o neraščišćenim računima iz prošlosti.

"Imamo operativnih saznanja, ali ih nismo u mogućnosti saopštiti. Najvjerovatnije je riječ o sukobu koji postoji odranije tj. sukobu unutar tzv. kriminalnog miljea", navodi Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva TK. Habibović je ranije osuđivan za krivična djela pokušaj ubistva, ucjena i premlaćivanje. Naime, 2006. godine je u jednom ugostiteljskom objektu pokušao ubiti Denisa Durakovića. Osuđen je na 18 mjeseci zatvora.

Potom je osuđen na 10 mjeseci zbog nasilničkog ponašanja, a bio je sudionik tuče iz 2007. godine, kada je ispred Doma mladih pretukao Mehmeda Mujića. Iste godine istukao je Željka Čovića i Denisa Rahmanovića, a u UKC Tuzla se sukobio i s Damirom Mehićem. Habibović je premlatio i Spasoju Ostojića, a zbog ucjene profesora sarajevskog Pravnog fakulteta Sanjina Omanovića osuđen je na godinu dana zatvora. Posljenji put uhapšen je u junu 2013. godine, zajedno s još 11 saučesnika i djevojkom Slađanom Vuković zbog prodaje droge na području Tuzlanskog kantona. Habibović je optužen da je organizovao i rukovodio grupom koja se bavila trgovinom narkoticima. Zbog tog krivičnog djela osuđen je na dvije i po godine zatvora, a nezvanično saznajemo kako je čekao na izvršenje kazne.

U maju 2014. godine Senad Habibović je službenicima MUP-a TK prijavio kako je nepoznata osoba pucala u njegovom pravcu u blizini TC "Sjenjak". Službenici policije nedugo potom su uhapsili Kenana Nurkića iz Gračanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije