Hronika

Silovao osmogodišnju djevojčicu?

Silovao osmogodišnju djevojčicu?
Silovao osmogodišnju djevojčicu?

BRČKO - Policija u Brčko distriktu uhapsila je u četvrtak u večernjim časovima Jasmina Radenicu (22) iz mjesta Prutače, kod Brčkog, zbog sumnje da je silvao osmogodišnju djevojčicu.

Kako su rekli u policiji navodeći inicijale osumnjičenog, Radenica je uhapšen oko 21 čas, a svemu je prethodila intenzivna potraga za njim.

Prema riječima Halida Emkića, portparola policije Brčko distrikta, osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o krivičnom djelu polni odnos sa djetetom, biti predat Tužilaštvu Brčko distrikta.

Kako saznajemo iz izvora bliskog ovom slučaju, koji je zgrozio mještane Prutača, a koji se i desio u ovom mjestu, djevojčica je bila na igralištu kada ju je pedofil primijetio i namamio da pođe s njim.

"Odveo ju je u obližnji šumarak i tamo je silovao. Sve je to primijetio jedan od mještana, koji je odmah o svemu obavijestio roditelje, a koji su nedugo zatim pozvali policiju. Radenica je pobjegao, ali ga je policija nakon nekoliko sati potrage uhvatila", ispričao nam je naš izvor.

Inače, kako smo uspjeli saznati, djevojčica je nakon svega bila prestravljena i nije dozvolila da je ljekari pregledaju.

Zabrinuti mještani kažu kako je Radenica, kao i cijela njegova porodica izuzetno problematična te kako ima pozamašan policijski dosije.

Protiv njega je Tužilaštvo Brčko distrikta u januaru ove godine podiglo optužnicu jer je krajem 2014. godine upao u stan jednog Brčaka i drvenom palicom ga prebio i nanio mu teške tjelesne povrede.

Ovo je treći slučaj pedofilije na teritoriji BiH u samo sedam dana.

Opštinski sud u Sarajevu odredio je u četvrtak jednomjesečni pritvor Edinu Šebi zbog sumnje da je prijetio svojoj žrtvi, osmogodišnjem dječaku zbog kojeg je i bio uhapšen.

Dječaka je, kako se sumnja, u kući seksualno zlostavljao dok je bio na čuvanju kod njegove majke.

U Bihaću je protekle sedmice na svom radnom mjestu uhapšen Bišćanin za kojeg se sumnja da je zlostavljao i silovao maloljetnu kćerku, koja ga je nakon svega prijavila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije