Hronika

Sin palio, otac gasio

Sin palio, otac gasio
Sin palio, otac gasio

BANJALUKA - Goran Knežević (22) iz Banjaluke uhapšen je u subotu zbog sumnje da je komšijama Igoru Veselinoviću i Novi Vujmiloviću zapalio pomoćne objekte u Ulici Marka Miljanova u banjalučkom naselju Rakovačke bare.

Iz CJB Banjaluka su, navodeći inicijale uhapšenog, saopštili da je Knežević paljevinu izvršio u četvrtak, oko 22.50. Nakon kompletiranja predmeta protiv Kneževića će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Prema riječima Vujmilovića, sve se odigralo za tren oka, te da nije mogao naslutiti da je piroman u stvari njegov prvi komšija.

"Bio sam u kući, ništa nisam osjetio da gori jer je vatra zapaljena između Igorovog i mog pomoćnog objekta. U jednom trenutku došao mi je komšija na vrata i rekao: 'Gori ti šupa', odmah sam istrčao da vidim šta se dešava", priča Vujmilović.

Kako kaže, vatrena stihija je počela gutati građu i drvo, ali su brzom reakcijom komšija uspjeli da je ugase i spriječe da se širi na ostale objekte.

"Bio je to veliki plamen, ali smo se svi iz komšiluka okupili i gasili. Dok su došli vatrogasci, vatra je bila ugašena. Na vrijeme smo reagovali", ispričao nam je Vujmilović.

Dodao je da su mu u požaru izgorjeli drvene grede i oko tonu peleta, čime mu je pričinjena materijalna šteta od oko 1.000 maraka.

"Komšiji je izgorjela kompletna građa, ne znam na koliko mu je procijenjena šteta", rekao je on.

Na pitanje koji bi mogao biti motiv Kneževićevog paljenja, Vujmilović ističe da ni on sam ne zna jer nikada nisu bili u svađi.

"Goranov otac je u četvrtak, kada je izbio požar, pritekao u pomoć meni i Veselinoviću da ugasimo vatru. Nisam ni sumnjao da je piroman upravo iz njihove kuće. Komšija pored ima video-nadzor koji je snimio piromana i način na koji je palio", kaže Vujmilović.

Naglasio je da se s Goranovim roditeljima nikada nije zamjerio, dijeli ih samo ograda, te da su u veoma dobrim odnosima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije