Hronika

Sin poginuo, otac i kćerka povrijeđeni

Sin poginuo, otac i kćerka povrijeđeni
Sin poginuo, otac i kćerka povrijeđeni

ROGATICA - Aleksandar Trifunović (15) iz Šapca je poginuo, a njegova sestra Anđela (6) i otac Dragan teško su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Romanija - Rogatica, u mjestu Kovanj.

Do nesreće, koja se dogodila u četvrtak oko 15.20, došlo je kada su se sudarili pežo 406, kojim je upravljao Dragan Trifunović i golf 4, za čijim volanom se nalazio Muris Aganović iz Sarajeva.

"Trifunović je zbog brze vožnje izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku, udario u golf, a zatim sletio u kanal", kazao je izvor "Nezavisnih" blizak istrazi.

Tom prilikom maloljetni Aleksandar, koji se nalazio na mjestu suvozača, preminuo je na licu mjesta. Tijelo dječaka je prevezeno u mrtvačnicu u Istočno Sarajevo radi vršenja obdukcije. Njegova sestra i otac zadobili su teške povrede, zbog čega su prevezeni u Dom zdravlja Sokolac. Nakon ukazane pomoći u bolnici u Sokocu, Dragan i njegova šestogodišnja kćerka prevezeni su u Klinički centar Kasindo.

Kako nezvanično saznajemo, Trifunović je zadobio kontuziju desnog kuka i prelom rebara. Djevojčica je bila u jako kritičnom stanju, ali brzom intervencijom doktora spasena je i sada je stabilno.

Izvor blizak policiji kazao nam je da se Trifunović zajedno s djecom tog kobnog dana vraćao kući s mora.

Nekoliko stotina metara od ove nesreće dogodila su se još dva udesa, ali, srećom, nije bilo teško povrijeđenih, niti smrtnih slučajeva. Naime, u jednoj nezgodi je pričinjena materijalna šteta, dok je u drugoj bilo lakše povrijeđenih.

Ova tragedija šokirala je mještane Kovanja, koji kažu da nadležni moraju poduzeti neke mjere po pitanju ovog puta.

"Nije tu kriva kiša, već je smjesa asfalta pogrešna od Rogatice pa sve do Stjenice. Strahuju svi mještani, tim putem se djeca kreću. Svaki dan će ljudi ginuti na toj dionici sve dok se ne naspe novi asfalt", ogorčeno kaže Borivoje Mumović, mještanin sela Lepenice, koje se nalazi na desetak minuta od Kovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije