Hronika

Sinu i ubici potvrđeno 38 godina robije

Sinu i ubici potvrđeno 38 godina robije
Sinu i ubici potvrđeno 38 godina robije

BANJALUKA - Vrhovni sud RS potvrdio je zatvorske kazne na koje su osuđeni Robert Stijaković (26) i Danijel Dujić (26) za svirepo ubistvo Robertovog oca Radovana (49), vlasnika kafića "Kazablanka" u selu Kočićevo, kod Gradiške.

"Nezavisnim" je potvrđeno da su kazne u ukupnom trajanju od 38 godina i tri mjeseca na taj način postale pravosnažne u ovom slučaju.

Tako je kao nalogodavac zločina Stijaković osuđen na kaznu od 19 godina i dobio je još tri mjeseca zbog nezakonitog posjedovanja naoružanja.

Njegov najbolji prijatelj Dujić, koji je bio direktni izvršilac ubistva, osuđen je na 19 godina robije.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi kazao nam je da je Vrhovni sud RS odbio žalbe kao neosnovane i odbrane i banjalučkog Okružnog tužilaštva u ovom slučaju.

Kako je navedeno u optužnici, njih dvojica su 19. januara ove godine u kafiću "Kazablanka" u mjestu Kočićevo, kod Gradiške, isplanirala i dogovorila Radovanovo ubistvo.

Robert se tada dogovorio sa Dujićem da ubije njegovog oca tako što mu je obećao da će mu pomoći da se snađe u životu, te da će njih dvojica nakon toga dobro živjeti, s obzirom na to da je njegov otac imućan čovjek, a on i njegova sestra jedini nasljednici.

Dujić je na to pristao te je 22. januara oko 22 časa, nakon što ga je Robert dovezao svojim mercedesom u neposrednu blizinu kuće i predao mu automatsku pušku, iz koje je, po prethodnom dogovoru, trebalo da ubije njegovog oca.

Zatim je prišao kući sa zadnje strane, na mjesto koje nije pokriveno video-nadzorom, gdje je sačekao da Radovan dođe kući.

Robert se za to vrijeme automobilom vratio u Novu Topolu, gdje je sa suprugom boravio na slavi kod punca. 

Kada je oko 23 časa Radovan ušao u kuću i sjeo za radni sto u trpezariji u prizemlju, Dujić je kroz prozor ispalio rafal prema njemu i ubio ga sa najmanje 10 metaka, koji su ga pogodili u predjelu glave, vrata i gornjeg dijela leđa.

Dujić je tada pobjegao do svoje kuće i pušku sakrio u betonski propust za vodu, a odjeću sa sebe zapalio.

Radovanov sin sutradan je slučaj prijavio policiji, a pred istražiocima, porodicom i brojnim novinarima glumio je uplakanog i ožalošćenog sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije