Hronika

Šipovo: Naručio telefon dobio komad drveta

Šipovo: Naručio telefon dobio komad drveta
Šipovo: Naručio telefon dobio komad drveta

ŠIPOVO - Dvadesetšestogodišnji mladić iz Šipova prijavio je policiji muškarca iz Maglaja jer mu je umjesto telefona, čiju je zamjenu dogovorio sa njim putem internet stranice "Pik", poslao komad drveta.

Mladić čiji su inicijali M.G. prijavio je policiji da muškarac čiji su inicijali E.H. iz Maglaja nije ispoštovao dogovor putem "Pika" o zamjeni telefona i tako ga je oštetio za 500 KM, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

M.G. je ispoštovao dogovor i brzom poštom poslao telefon i novac, ali je u paketu, koji mu je poslao E.H, pronašao komad drveta umjesto telefona.

Policija u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka radi na rasvjetljavanju krivičnog djela prevara, te identifikovanju i procesuiranju prevaranta.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka upozorio je građane da posebno budu oprezni prilikom poslovanja posredstvom internet oglasnika.

To se prvenstveno odnosni na internet stranicu "Pik" putem koje je u posljednje vrijeme zabilježen znatan broj prevara na način da umjesto dogovorenog dobiju drugi proizvod neznatne vrijednosti.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka pozvao je sva lica koja su bila oštećena na isti ili sličan način da podnesu prijavu najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na 122.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije