Hronika

Slikaru iz Novog Grada ukrali novac i nakit

Slikaru iz Novog Grada ukrali novac i nakit
Slikaru iz Novog Grada ukrali novac i nakit

NOVI GRAD - Maskirani razbojnici jutros su napali i opljačkali slikara Ostu Ercega u garaži pored porodične kuće u Ulici Tunjice u Novom Gradu i ukrali mu torbicu, u kojoj su se nalazili dokumenti, novac i zlato u ukupnoj vrijednosti 50.000 maraka.

U policiji su potvrdili da su napad izvršila trojica razbojnika, maskirani čarapama preko glava. Nakon oružane pljačke, razbojnici su pobjegli automobilom.

Erceg, koji je vlasnik zlatare "Jelena" u Kostajnici, ali i poznati slikar, ispričao je policiji da su mu razbojnici ukrali torbicu, u kojoj su bili novac i oko 400 grama zlatnog nakita.

Njegova supruga Gina  sumnja da su razbojnici odranije tipovali njihovu porodicu kako bi je opljačkali, te da su detaljno smislili razbojništvo.

"U utorak oko 5.35 neko je pozvonio na ulaznim vratima i kada sam pogledala kroz špijunku nisam nikog vidjela. Mislila sam da mi se učinilo i ugasila sam svjetlo ispred kuće", prisjetila se Gina Erceg.

Pretpostavlja da su se razbojnici, nakon što su pozvonili, sakrili u garažu pored kuće.

"Suprug je kasnije ustao i kao svako jutro spremio se da ide u Kostajnicu da otvori zlataru. Ponio je torbu u kojoj su bila sva naša dokumenta, nešto novca, zlatni nakit i brojne priznanice od zlatare te se uputio prema garaži", navela je Ercegova.

Prema njenim riječima, razbojnici su već bili skriveni u garaži, gdje su na automobilu seat izbušili zadnje gume, kako poslije pljačke oštećeni ne bi mogao krenuti za njima.

"Čim je suprug ušao u garažu, s leđa su ga napale tri osobe i oborile na zemlju, te mu uzele torbicu i pobjegle. Od tog napada poderana mu je košulja i zadobio je brojne ogrebotine po leđima", ispričala je Gina Erceg.

Dodala je kako je nakon napada Oste Erceg prevezen u Hitnu pomoć, kako bi se utvrdilo da li su ogrebotine po leđima nanesene oštrim predmetom.

Komšije Ercegovih, koje su željele ostati anonimne, ispričale su da su u jutarnjim časovima primijetile trojicu nepoznatih muškaraca maskiranih u predjelu glave kako bježe od kuće Oste Ercega.

U septembru prošle godine na sličan način razbojnici su pokušali  opljačkati ovu porodicu, takođe u ranim jutarnjim časovima.

Naime, razbojnici su pozvonili na ulazna vrata i kada je Oste Erceg primijetio da su mu pred vratima maskirani razbojnici, odmah je pozvao policiju, nakon čega su razbojnici pobjegli.

Do danas niko nije uhapšen zbog ovog pokušaja pljačke, pa se pretpostavlja da se radi o istim razbojnicima.

Poznati slikar

Oste Erceg, meta razbojničkog napada, duži niz godina bavi se slikarstvom i dobitnik je raznih priznanja. Erceg se slikarstvom bavi duže od 40 godina, a ne koristi kist već slika jagodicama prstiju.  Dosad je prodao više od stotinu slika i izlagao u brojnim galerijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije