Hronika

Šljunak prodavala nelegalno, budžet RS oštetila za 174.000 KM

Šljunak prodavala nelegalno, budžet RS oštetila za 174.000 KM
Šljunak prodavala nelegalno, budžet RS oštetila za 174.000 KM

DOBOJ - Centar javne bezbjednosti (CJB) Doboj danas je Okružnom tužilaštvu Doboj podnio izvještaj protiv J.I. iz Šamca zbog krivičnog djela zloupotreba ovlašćenja u privredi.

“Za prijavljenu J.I. postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice u privrednom društvu  „Ilidža Company“ d.o.o. Šamac, od 1. januara 2012. do 31.12. 2014. godine sačinila isprave neistinitog sadržaja kojim je neistinito prikazala stanje i kretanje novčanih sredstava i rezultate poslovanja navedenog akcionarskog društva”, navodi se u saopštenju CJB Doboj.

Prilikom prijava količine eksploatisanog šljunka  i obračuna vodne naknade po m3 izvađenog materijala, koje je na osnovu Uredbe o načinu, postupku, rokovima obračuna, plaćanju i odgađanju plaćanja posebnih vodnih naknada, dužna jednom mjesečno podnositi Javnom preduzeću „Vode Srpske“ Bijeljina,  prijavljena J.I. je u navedenom periodu neistinito prikazivala količinu eksploatisanog šljunka (18.967,72 m3) iz vodotoka rijeke Bosne.

Na osnovu podataka Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kao i na osnovu dokumentacije  akcionarskog društva, inostranim i domaćim kupcima u navedenom periodu prodato je ukupno 134.973,62 m3 šljunka, čime je za utvrđenu razliku od 116.005,90 m3 izvađenog šljunka koja nije prijavljena i na koju nije obračunata i plaćena vodna naknada u ukupnom iznosu od 174.008,85 KM, prijavljena J.I. uskratila sredstva koja predstavljaju javni prihod, te je za navedeni iznos oštetila budžet RS, a za privredno društvo  „Ilidža Company“ d.o.o. Šamac pribavila protivpravnu imovinsku korist.

“Prodajom protivpravno izvađenog šljunka (115.996,90 m3), koji je u navedenom periodu eksploatisan bez odobrenja i ugovora, privrednom društvu „Ilidža Company“ d.o.o. Šamac pribavljena je  protivpravna imovinska korist  u ukupnom iznosu od 254.204 KM”, ističe se u saopštenju CJB Doboj i dodaje da je prijavljena J.I. na ovaj način privrednom društvu „Ilidža Company“ d.o.o. Šamac pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 428.213,63 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije