Hronika

Smanjen broj krivičnih djela, a povećan saobraćajnih nezgoda

Smanjen broj krivičnih djela, a povećan saobraćajnih nezgoda
Foto: Srna | Smanjen broj krivičnih djela, a povećan saobraćajnih nezgoda

DOBOJ - Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj broj krivičnih djela u julu smanjen je za oko 33 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je broj saobraćajnih nezgoda povećan za 34 odsto.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Žarko Panić rekao je danas na konferenciji za novinare da je u julu evidentirano 70 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, od čega je 57 razriješeno.

Nadležnom tužilaštvu podnesena su 63 izvještaja protiv isto toliko lica, od kojih su 22 povratnici u izvršenju krivičnih djela.

Najzastupljeniji oblik opšteg kriminaliteta su djela protiv imovine, kojih je evidentirano 39.

Okružnom tužilaštvu u Doboju podneseni su izvještaji protiv pet lica zbog krivičnih djela u privredi. Ukupna pričinjena materijalna šteta i ostvarena protivpravna imovinska korist iznosi 63.000 KM.

U ovom periodu ukradena su dva automobila koja su pronađena i vraćena vlasnicima.

Tokom jula evidentirana su dva samoubistva i otkrivena tri krivična djela zloupotrebe droge.

Na putevima u nadležnosti dobojske Policijske uprave u julu je evidentirano 138 saobraćajnih nezgoda. Poginulo je jedno lice, teže povrijeđeno 14, a lakše 59 lica.

Načelnik Sektora policije Jovica Žigić rekao je da je iz saobraćaja isključeno 348 vozača, što je za 17,6 odsto više nego u istom periodu prošle godine, te napomenuo da je u 75 odsto slučajeva razlog konzumiranje alkohola.

Žigić je rekao da je broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira, zbog kojih je uhapšeno pet lica, smanjen za 16,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Načelnik dobojske Policijske uprave Dmitar Vračar ocijenio je da je bezbjednosna situacija u ovom periodu bila zadovoljavajuća.

On kaže da je i dalje prisutan veliki broj isključenih vozača iz saobraćaja i onih koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, zbog čega će u narednom periodu biti preduzete odgovarajuće aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije