Hronika

Spasioci došli do tijela petog rudara

Spasioci došli do tijela petog rudara
Spasioci došli do tijela petog rudara

ZENICA - Nuraga Duranović, glavni federalni rudarski inspektor, potvrdio je da su spasioci koji rade na izvlačenju tijela rudara nakon nesreće u jami Raspotočje došli do tijela petog rudara.

"Radnici koji rade na izvlačenju došli su do tijela petog rudara, odnosno nogu i sada se radi na daljem otkopavanju tijela. Uslovi su jako teški i u najboljem slučaju tijelo ćemo izvući za dva sata. Ukoliko ipak bude problema, tijelo nećemo izvući prije sutra ujutro, s obzirom da moramo računati na sigurnost naših spasilaca", izjavio je Duranović za Anadolu Agency (AA).

Do sinoć su izvučena tijela četvorice rudara, od ukupno pet koliko ih je ostalo u jami Raspotočje Rudnika mrkog uglja (RMU) Zenica.

Kasno sinoć iz jame Raspotočje RMU Zenica izvučeno je tijelo Hajrudina Bradarca, a nešto ranije u toku dana i tijela još trojice nastradalih rudara: Mehemeda Dizdarevića, Mehmedalije Halilovića i Fahira Halaća.

U jami Raspotočje bila su zarobljena 34 rudara, koji su ostali na 800 metara dubine, nakon gorskog udara koji se dogodio, u četvrtak, u poslijepodnevnim satima. U petak iz jame je evakuisano 29 rudara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije