Hronika

Srbac: Računovođa u školi prisvojio 25.000 KM

Srbac: Računovođa u školi prisvojio 25.000 KM
Srbac: Računovođa u školi prisvojio 25.000 KM

BANJALUKA, SRBAC – Banjalučka policija podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv Saše Stojković (46) iz Srpca, računovođe u srbačkoj Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj”.

Kako je saopšteno iz CJB Banjaluka izvještaj je podnesen za krivična djela pronevjera, posluga i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

“S.S. je u svojstvu računovođe osnovne škole, od 2009. do 2015. godine, u Srpcu, u više navrata, neovlašteno podizao novac sa tekućeg računa Sindikalne organizacije škole, a bez predhodno donijetih Odluka o utrošku sredstava”, navode u CJB Banjaluka i dodaju da isti je koristio bjanko potpisane naloge za isplatu od strane predstavnika organizacije, koje je popunio neistinitim podacima radi isplate novca, te na taj način protivpravno prisvojio 22.123,41 KM, za koliko je oštećena Sindikalna organizacija škole, a tokom 2015. godine isti se neovlašteno poslužio novcem u iznosu od 3.858 KM, namjenjenim za uplatu turističkoj agenciji radi organizacije ekskurzije đaka, a koji mu je bio povjeren u radu, i time počinio  gore navedena krivična djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije