Hronika

Srđan Došen pogođen jednim metkom u sljepoočnicu, brat Dragan u dubokoj komi

Srđan Došen pogođen jednim metkom u sljepoočnicu, brat Dragan u dubokoj komi
Srđan Došen pogođen jednim metkom u sljepoočnicu, brat Dragan u dubokoj komi

BANjALUKA - Obdukcija tijela dvadesetsedmogodišnjeg Srđana Došena, kojeg je iz pištolja ubila njegova majka Milena, pokazala je da je pogođen jednim metkom u desnu sljepoočnicu, rekla je Srni zamjenik portparola banjalučkog Okružnog tužilaštva Mira Miletić.

Miletićeva je dodala da je na Srđana pucano iz pištolja marke CZ kalibra 7,62 milimetra.

Srđanov brat dvadesetčetvorogodišnji Dragan Došen, nalazi se u dubokoj komi, priključen je na aparate za disanje i dalje prognoze su neizvjesne, saopšteno je iz banjalučkog Kliničkog centra.

Prema riječima dežurnog ljekara Dragana Miloševića, stanje ovog pacijenta je izuzetno teško.

Došen je ranjen iz vatrenog oružja i u banjalučki Klinički centar je primljen sa teškim povredama glave.

Milena Došen iz Kozarske Dubice pucala je juče ujutro u teškom psihičkom rastrojstvu u dvojicu sinova dok su spavali, a zatim je popila esenciju. Ona je sinoć od posljedica trovanja preminula u banjalučkom Kliničkom centru.

Sutra dan žalosti

U Kozarskoj Dubici sutra će biti proglašen dan žalosti povodom tragedije porodice Došen iz ovog grada.

Četrdesetdevetogodišnja Milena Došen juče je u teškom psihičkom rastrojstvu ubila jednog i teško ranila drugog sina, a potom izvršila samoubistvo.

Nastradali Srđan Došen bio je vlasnik diskoteke "Kalipso" u Kozarskoj Dubici, dok je teško povrijeđeni Dragan bio zaposlen u opštini Kozarska Dubica kao komunalni policajac, te obavljao funkciju predsjednika Opštinskog odbora mladih SNSD-a Kozarska Dubica.

Načenik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz rekao je da će sutra biti proglašen dan žalosti zbog stravične tragedije koja je potresla sve stanovnike ovog grada.

"Naš grad je juče pretrpio ogroman šok i gubitak zbog porodične tragedije koju niko nije mogao ni zamisliti. Riječ je o uzornoj porodici i dobrim momcima koje su svi znali i voljeli", rekao je novinarima Jauz.

Direktor Doma zdravlja "Kozma i Damjan" u Kozarskoj Dubici Radenko Reljić potvrdio je danas da je Milena Došen 10 godina bila redovan pacijent Centra za mentalno zdravlje u Kozarskoj Dubici.

On je potvrdio da se Milena Došen javila ljekaru veče prije tragičnog događaja jer se nije osjećala dobro, te da je u dubičkom Domu zdravlja primila infuziju sa antipsihološkom terapijom, nakon čega je puštena kući.

Reljić je naveo da oboljela tada nije pokazivala znakove bilo kakve agresije, te da je otpuštena u dobrom stanju.

Bolnički izvori u Kozarskoj Dubici potvrdili su da je otac nastradalih mladića Željko Došen, koji je juče hospitalizovan nakon porodične tragedije, danas stabilnijeg zdravstvenog stanja. On je 24 časa proveo u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici gdje je primljen u stanju šoka, te je danas otpušten.

Sahrana Srđana Došena i njegove majke biće obavljena sutra u 14.00 časova na gradskom groblju Urije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije