Hronika

Starac izgorio u požaru

Starac izgorio u požaru
Starac izgorio u požaru

PRIJEDOR - Ilija Đukić (74), penzioner iz sela Jugovci u Prijedoru, izgorio je u požaru koji je izbio na njegovoj kući u ovom selu u ranim jutarnjim satima.

Požar je izbio oko četiri sata ujutro, a dok je na teren stigla vatrogasna ekipa kuća je već bila izgorjela.

"Čim smo vidjeli da gori kuća krenuli smo prema njoj, ali se od vatre nije moglo prići", kazala nam je Đukićeva komšinica i rođaka, koja nije željela da joj navodimo ime.

Nebojša Miljuš, komandir Vatrogasne jedinice u Prijedoru, kazao je kako su vatrogasci nakon dojave koju su primili oko 4.30 izašli na lice mjesta, ali da je požar bio u završnoj fazi te da je zahvatio unutrašnjost kuće i krov.

"U unutrašnjosti objekta vatrogasci su tokom izviđanja požara na samom ulazu u jednu od prostorija pronašli beživotno tijelo", kazao je on i dodao kako je rodbina isključila mogućnost da je uzrok požara struja i instalacije jer nesrećni čovjek nije bio priključen na elektromrežu.

U Centru javne bezbjednosti (CJB) Prijedor su nam kazali kako su nakon dojave izašli na teren i izvršili uviđaj.

"Utvrđeno je da je požar izazvan otvorenim plamenom, a tijelo je u potpunosti izgorjelo. Na terenu su bili i mrtvozornik i okružni tužilac, a zaključeno je kako u ovom slučaju nema elemenata bilo kakvog krivičnog djela", rečeno je u prijedorskom CJB-u.

Inače, kako nezvanično saznajemo, Đukić je bio pijan pa je, kako se pretpostavlja, moguće da mu je svijeća koju je koristio za osvjetljavanje ispala i izazvala požar. Simo Đukić, Ilijin rođak, kazao nam je kako je nesrećni starac živio sam u kući i da je preživljavao od penzije koju je stekao radeći u preduzeću "Bosna montaža".

"Nikad se nije ženio, nema ni djece, ali ima brojne rođake u Jugovcima. Svima nam je jako žao", kazao je on.

Inače, na sličan način u ponedjeljak je stradao Milan Despotović (79) u mjestu Slijepčevići, kod Brčkog.

Uprkos brzoj intervenciji vatrogasaca starcu nije bilo spasa, a prema nezvaničnim rezultatima istrage uzrok požara je bila cigareta.

Podsjećamo, ovo je treći smrtni slučaj u posljednjih nekoliko dana, a četvrti u posljednja dva mjeseca kada je požar u pitanju.

U subotu je u selu Ugarci u Trebinju stradao Rajko Ćuk (76) dok je palio korov na svojoj njivi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije