Hronika

Stijakoviću i Dujiću jednomjesečni pritvor

Stijakoviću i Dujiću jednomjesečni pritvor
Stijakoviću i Dujiću jednomjesečni pritvor

BANJALUKA – Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor Robertu Stijakoviću /26/ i Danijelu Dujiću /26/, osumnjičenim za ubistvo, odnosno podstrekavanje na ubistvo Robertovog oca Radovana, vlasnika kafe bara "Kazablanka" u Kočićevu kod Gradiške.

Pritvor, koji je određen juče, trajaće do 24. februara, rečeno je Srni u Okružnom sudu u Banjaluci.

Sudija je odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, postojanja bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te što bi njihovo puštanje na slobodu rezultiralo narušavanjem javnog reda i mira.

Mjere pritvora predložene su i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, koja je posebno teška s obzirom na način izvršenja.

Dujić je osumnjičen da je počinio krivično djelo teško ubistvo, a Stijaković za krivično djelo podstrekavanje na krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Dujić je osumnjičen da je, uz pomoć i na nagovor Roberta Stijakovića, u srijedu, 22. januara, ubio Radovana Stijakovića.

Tokom kriminalističke obrade Robert, sin ubijenog Radovana, priznao je policiji da je ubistvo svog oca organizovao iz koristoljublja. Ubistvo je priznao i ubica Dujić, potvrđeno je u policiji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije