Hronika

Stravičan zločin u Gradišci: Supružnici ubili novorođenče i zakopali ga iza štale (FOTO)

Stravičan zločin u Gradišci: Supružnici ubili novorođenče i zakopali ga iza štale (FOTO)
Stravičan zločin u Gradišci: Supružnici ubili novorođenče i zakopali ga iza štale (FOTO)

GRADIŠKA - Đuja i Goran Mauna, roditelji višečlane porodice iz Elezagića, opština Gradiška, uhapšeni su u utorak popodne zbog sumnje da su krajem februara ove godine ubili svoju bebu odmah nakon poroda, potvrđeno je "Nezavisnim" u CJB Banjaluka.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi ispričao je danas da je nakon ubistva, osumnjičeni Goran Mauna koji već ima šestoro djece, novorođenu žensku bebu stavio u plastičnu kantu punu vode i zakopao iza štale.

Tragedija koja je potresla selo Elezagiće kod Nove Topole, dogodila se 29. februara ove godine oko devet časova ujutro, ali je otkrivena tek juče.

Tada je kako je potvrđeno "Nezavisnim", osumnjičeni Goran Mauna porodio suprugu Đuju u štali iza porodične kuće.

"Nakon poroda Goran je bebu stavio u plastičnu kantu sa vodom, a suprugu odveo u kuću. Goran se zatim vratio i kantu sa bebom zakopao u rupu iza štale i prekrio sijenom", ispričao je izvor blizak istrazi.

Zbog krivičnog djela teškog ubistva i ubistva djeteta pri porođaju bračni par Mauna uhapšen je juče i nalazi se u policiji, a dežurni tužilac je naredio da se izvrši uviđaj i ekshumacija.

Policija će nadležnom tužilaštvu podnijeti izvještaj protiv bračnog para Mauna za počinjena krivična djela.                   

Centar za socijalni rad zbrinuo djecu

Gradiški Centar za socijalni rad privremeno je zbrinuo šestoro maloljetne djece Gorana (40) i Đuje (42) Maune iz Elezagića, koji su uhapšeni pod sumnjom za ubistvo svog novorođenčeta - rečeno je Srni u Centru za socijalni rad Gradiške.

Kako javlja dopisnik Srne, porodičnu kuću i mjesto zločina obezbjeđuje policija, a komšije uhapšenog para navode da po njihovom ponašanju nisu mogli pretpostaviti da se dogodio zločin.

"Goran je često dolazio kod nas, pomagao nam je u svakodnevnim poslovima. Dobre su komšije i nismo mogli povjerovati u to", kaže Mirko Gavrilović. Njegov sin, Željko Gavrilović kaže da je čak savjetovao Gorana da potraži pomoć jer ima višečlanu porodicu i tek nedavno je izgradio kuću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije